Türkiye İsrail-Filistin için diplomatik yollar arıyor! Bakan Fidan Lübnan ve Suudi Arabistan'a gidiyor

Türkiye, İsrail'in Filistin'de devam eden zulmüne son vermek için diplomatik yollar arama devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdiye dek pek çok liderle telefonda görüşmüş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Mısır'ın başkenti Kahire'ye giderek Sisi ile bir araya gelmişti. Bakan Fidan bugün de Lübnan'a ve Suudi Arabistan'a gidecek.

Türkiye İsrail-Filistin için diplomatik yollar arıyor! Bakan Fidan Lübnan ve Suudi Arabistan'a gidiyor

7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin çatışması şiddetini artırarak devam ederken Türkiye gölgede akan kanı durdurmak için diplomasi trafiğini sürdürüyor.

Geçtiğimiz gün Mısır'a giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bu kapsamda 2 kritik noktayı daha ziyaret edecek.

Bakan Fidan, savaşın sıçradığı Lübnan'ı ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek. 

İLK DURAĞI LÜBNAN

Fidan, ilk olarak Lübnanlı mevkidaşı Abdallah Bouhabib davetine icabetle Lübnan'a gidecek. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmelerin de ele alınması bekleniyor.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İLE SOMUT ADIMLAR

Dışişleri Bakanı Fidan'ın ikinci durağı ise Suudi Arabistan'ın Cidde kenti olacak.

Bakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı Açık Katılımlı İcra Komitesi toplantısına katılacak. Toplantıda, İsrail'in ayrım gözetmeksizin Gazze’deki Filistin halkının tamamını hedef alan eylemleri karşısında İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde atılabilecek somut adımlar ele alınacak. Teşkilata üye ülkelerce ortak bir tutum belirlenmesi üzerinde durulacak.

MISIR'DA KRİTİK TEMASLAR

Hakan Fidan, İsrail'in Filistin'deki şiddetinin sona ermesi için daha önce de Mısır'a bir ziyaret gerçekleştirmiş, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile bir araya gelmişti.

Kaynak: haberet.com

İYİ Parti'den CHP ile ittifak iddialarına yanıt Ordu'da ev ve iş yerleri sular altında kaldı 500 bin Filistinli Türkiye'ye mi alınacak? Yanıt geldi Buket Aydın: Filistin halkının yanında olmayalım mı?