Türkiye'den Bulgaristan'a doğalgaz transferi başlıyor

SON DAKİKA... Bulgaristan, Rusya ile doğalgazda sorun yaşayınca tercihini Türkiye'den yana kullandı. İki ülke arasında yılda yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar doğalgaz transferi sağlayacak işbirliği anlaşması nihayet imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, anlaşma süresinin 13 yıl olduğunu açıkladı.

Türkiye'den Bulgaristan'a doğalgaz transferi başlıyor

Türkiye enerji sektöründe merkez haline gelme yolunda ilerliyor

Türkiye'den Bulgaristan'a doğalgaz transferi başlıyor - Resim : 1

Rusya, ödeme sorunu nedeniyle Bulgaristan ve Polonya'ya doğalgaz akışını keserken, Sofya yönetimi gözlerini Türkiye'ye çevirdi.

Türkiye'den Bulgaristan'a doğalgaz transferi başlıyor - Resim : 2

TERCİHLERİ TÜRK GAZI OLDU
Geçtiğimiz gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bulgargaz ile BOTAŞ arasında önemli bir anlaşma imzalanacağını belirtmişti. İki ülke arasında gerçekleşen müzakereler sonrası güzel haber geldi.

İki ülke arasında yılda yaklaşık 1,5 milyar metreküp doğalgaz transferi sağlayacak iş birliği anlaşması imzalandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, imzalanan anlaşma süresinin 13 yıl olduğunu açıkladı.

Türkiye'den Bulgaristan'a doğalgaz transferi başlıyor - Resim : 3

TÜRKİYE GAZ MERKEZİ OLMA YOLUNDA
Bakan Dönmez, konuk olduğu programda "Başta Bulgaristan olmak üzere Avrupa’nın da doğalgaz arz güvenliğine büyük katkı sağlayacak. Bu aynı zamanda Türkiye’nin gaz merkezi olması için önemli adımlardan birisidir." ifadelerini de kullanmıştı.

Türkiye'den Bulgaristan'a doğalgaz transferi başlıyor - Resim : 4

BAKAN, MÜJDENİN SİNYALİNİ ÖNCEDEN VERMİŞTİ
Bakan Dönmez ifadelerine "BOTAŞ en son Umman'da bir görüşme yaptı. Büyük oranda da anlaştılar. Kısa süre içinde bir LNG anlaşması yapılacak. Umman’la biz bugüne kadar pek çalışmadık. Potansiyel olarak da oldukça iyi bir ülke. Geçen sene yaklaşık 15 tane ülkeye gittik, enerji diplomasisi yürüttük. Yeni kaynakları devreye sokma arzusuyla bunu yaptık. Gittiğimiz her ülkede de aslında bazen yarı kapalı, bazen yarı açık buradaki dağıtım merkezinden de bahsettik. Birçok ülke pozitif yaklaştı. Talep tarafında olan ülkelerden de son derece pozitif dönüşler oldu. Bunu biraz zaman gösterecek. Bulgaristan’a bir seyahatimiz var. Orada da Bulgar gaz şirketiyle BOTAŞ arasında bir anlaşma akdedilecek." şeklinde devam etmişti.

Türkiye'den Bulgaristan'a doğalgaz transferi başlıyor - Resim : 5

Kaynak: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Esad görüşmesi olur mu? Bostancı Dudullu metrosu açılış tarihi belli oldu Cesar: Ödül almak bir yana törene bile katılamayacaklar Özel hastalıklar nedeniyle cezalar hafifletilecek