Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti

1,5 milyon kişi Gazze'ye destek vermek için Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ne katıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde İsrail'e seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin her zaman mazlumdan yana olduğunu belirtti. Milyonların Gazze'ye desteğini gösterdiği miting dünya basını tarafından da takip edildi.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti

7 Ekim'den bu yana Gazze'de her türlü savaş suçunu işleyip soykırıma imza atan İsrail, dünyanın dört bir yanında protesto ediliyor.

Günlerdir Türkiye'nin her ilinde Gazze'ye destek gösterileri düzenleniyor. Bugün de AK Parti tarafından düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi' ile milyonlar Gazze için bir araya geldi.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti - Resim : 1

Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e seslendi.

Türkiye'nin her zaman mazlumdan yana olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamas terör örgütü değildir dedim İsrail çok rahatsız oldu. Zaten başka bir şey beklemiyordum" dedi.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti - Resim : 2

İsrail'in açıkça savaş suçu işlediğini kaydeden Cumhurbaşkanı "Biz de seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz." ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN GÖZÜ İSTANBUL'DA

1,5 milyon kişinin Gazze'ye destek vermek için Atatürk Havalimanı'nda buluştuğu miting dünya basını tarafından da ilgiyle takip edildi.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti - Resim : 3

EL CEZİRE: ERDOĞAN İSRAİL'İ 'İŞGALCİ' OLARAK NİTELENDİRDİ

Katar merkezli El Cezire haber ajansı, İstanbul'daki miting ile ilgili haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gazze katliamının asıl suçlusu Batı" şeklindeki cümlesine dikkat çekti ve "On binlerce kişiye seslenen Erdoğan, Hamas'ın 'terör örgütü' olmadığını söyledi ve İsrail'i 'işgalci' olarak nitelendirdi." İfadesini kullandı.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti - Resim : 4

El Cezire haber ajansı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in savaş suçlusu olduğunu tüm dünyaya anlatacağız, bunun hazırlıklarını yapıyoruz" cümlesini vurgularken İsrail'i kastederek söylediği "Batı'nın size borcu var ama Türkiye'nin size borcu yok" sözlerine dikkat çekti.

"GAZZE'DEKİ KATLİAM BATI'NIN SUÇU" BAŞLIĞIYLA GÖRDÜ

Hindistan merkezli Wio News haber ajansı ise Büyük Filistin Mitingini "Gazze'deki katliam Batı'nın suçu" başlığı ile gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Batı'nın desteğini almadan adım atamayacağına yönelik sözlerine dikkat çeken Wio News, Erdoğan'ın İsrail'i savaş suçlusu olarak nitelendirdiğine de dikkat çekti.

Hindistan merkezli site, ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gazze geçmişte anavatanımızın ayrılmaz bir parçasıydı." şeklindeki sözlerine ve Türkiye'nin Gazze felaketine izin vermeyeceğine yönelik vurgusuna da dikkat çekti.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti - Resim : 5

Hindistan merkezli bir diğer haber ajansı NDTV4 ise "Erdoğan İstanbul'da binlerce kişilik Gazze mitinginde Batı'yı baş suçlu olarak tanımladı" başlığını kullandı.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti - Resim : 6

"İSTANBUL'DA FİLİSTİN YANLISI BÜYÜK MİTİNG"

Tahran merkezli Mehr News, "İstanbul'da Filistin yanlısı büyük miting" başlıklı haberinde İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda Gazze için tek yürek olan yüz binleri paylaştı.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti - Resim : 7

Kıbrıs gazetesi Cyprus Mail ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyün Filistin Mitinginde İsrail'in işgalci olduğuna, Hamas'ın ise terörist olmadığına yönelik ifadesini bir kez daha vurguladığına dikkat çekti.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti - Resim : 8

REUTERS'TAN SKANDAL

Reuters haber ajansı, mitinge saatler kala yayımladığı "Erdoğan Türkiye'nin yüzüncü yıldönümü arifesinde Filistin yanlısı mitingde konuşma yapacak" başlıklı haberde "Başkan Tayyip Erdoğan, cumartesi günü, İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana en büyük Filistin yanlısı mitinglerden birine katılacak ve Türkiye'nin laik cumhuriyetinin yüzüncü yılına bir gün kala İslamcı siyasi tabanına kur yapacak." şeklindeki skandal ifadeleri kullandı.

"AMAÇ CUMHURİYET'İN YÜZÜNCÜ YIL KUTLAMALARINI GERİDE BIRAKMAK"

Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan için Filistin mitinginin Cumhuriyet'in yüzüncü yılı kutlamalarını geride bırakmayı amaçladığını da iddia etti.

Türkiye Filistin için ayağa kalktı! İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'ni dünya takip etti - Resim : 9

Reuters haberde, Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas hakkındaki yorumlarının Ankara'nın uzun süredir sahip olduğu tutumu yansıttığını ancak yurt içinde İsrail karşıtı duygulardan faydalanmayı ve "Türkiye'deki Sünni muhafazakarları konsolide etmeyi amaçladığına" yönelik ifadelerine de yer verdi.

MSB'den davet İki bakanlık harekete geçti! Fırsatçılara geçit yok 'Bir gece ansızın gelebiliriz' Selçuk Bayraktar ve annesi Büyük Filistin Mitingi'nde!