Türkiye 50 kilometre derine indi! F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'lar bombaladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyinde terör hedeflerini F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'ların yer aldığı hava operasyonuyla vurdu. 50 kilometre derinliğe kadar inen Türk jetleri, PKK'nın kontrol ettiği petrol kuyularını ve tesisleri bombaladı. İşte Türkiye'nin terör bölgelerini hedef aldığı operasyonun detayları...

Türkiye 50 kilometre derine indi! F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'lar bombaladı

Türkiye'nin terörle mücadelesi katlanarak devam ediyor. Ankara'daki hain saldırı sonrasında Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde sınırın 40-50 kilometre derinliğine kadar inildi.

Türkiye 50 kilometre derine indi! F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'lar bombaladı - Resim : 1

TERÖRİSTLERİN FİNANS KAYNAKLARI DA HEDEF ALINDI

Dün gece Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde savaş uçakları havalandı ve bölge ikinci kez vuruldu.

Türk F-16'ları Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın elinde bulunan petrol kaynaklarını vurdu. Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde sınırın 40-50 kilometre derinliğe kadar inen F-16'ların bombardımanı geceyi aydınlattı.

Türkiye 50 kilometre derine indi! F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'lar bombaladı - Resim : 2

Petrol kuyuları ve depolama tesislerinin hedef alındığı operasyonda Akıncı Taarruzi İHA'nın yer aldığı insansız hava araçları da kullanıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların katılımıyla dün gece saat 23.00'te gerçekleştirilen hava harekatının ayrıntıları netleşti.

Türkiye 50 kilometre derine indi! F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'lar bombaladı - Resim : 3

Savaş uçaklarının katılımıyla gerçekleştirilen terör hedeflerine yönelik aynı büyüklükteki hava harekatının ilki, "Pençe Kılıç" adıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle 20 Ekim 2022'de düzenlenmiş, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütüne ait hedefler imha edilmişti.

Türkiye 50 kilometre derine indi! F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'lar bombaladı - Resim : 4

Öncesinde hedeflerin büyük hassasiyetle belirlendiği dünkü harekat için düğmeye basılmasının ardından savaş uçakları bazı muharip üslerden kalktı.

Türkiye 50 kilometre derine indi! F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'lar bombaladı - Resim : 5

Savaş uçaklarının yanı sıra destek uçaklarının da yer aldığı harekatta, Akıncı Taarruzi İHA'nın arasında olduğu insansız hava araçları da görev aldı.

Türkiye 50 kilometre derine indi! F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'lar bombaladı - Resim : 6

Yerli ve milli üretim mühimmatın da kullanıldığı harekatla, daha öncekinden farklı olarak bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile teröristlerin bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edildi.

Türkiye 50 kilometre derine indi! F-16'lar ve Akıncı Taarruzi İHA'lar bombaladı - Resim : 7

Teröristlere ait sınırın 40-50 kilometre derinliğindeki hedefler F-16'lar tarafından vuruldu.

Kaynak: haberet.com

Terör hedeflerinin vurulmasını etkilemedi AK Parti'nin kongre hazırlıkları tamamlandı Yeni anayasa nasıl olacak? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması PKK'nın sözde suikast birim sorumlusu İlyas Biro Eli'yi öldürüldü