Türk Yahudiler Toplumu'ndan İsrail'e sert tepki! Mazeret gösterilir hiçbir tarafı yok

Bebek katili İsrail, ABD'nin desteğini alsa da milyonlarca insanın nefretini kazandı. Türk Yahudiler de İsrail'in katliamına tepki gösterenlerden oldu. Yapılan açıklamada, "Masum sivillerin her ne koşulda ve nerede olursa olsun -özellikle hastane, okul, huzurevi vb- hedef alınmalarını, katledilmelerini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz" denildi.

Türk Yahudiler Toplumu'ndan İsrail'e sert tepki! Mazeret gösterilir hiçbir tarafı yok

İsrail'in vahşetine ABD başta olmak üzere birçok Batı ülkesi sessiz kalırken, Türk Yahudiler tepki gösterdi.

İsrail ordusunun Netanyahu'nun emriyle Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması bardağı taşıran son damla oldu.

Türk Yahudiler Toplumu'ndan İsrail'e sert tepki! Mazeret gösterilir hiçbir tarafı yok - Resim : 1

Türk Yahudi Toplumu, 12 gündür Filistinli sivilleri katleden İsrail hakkında açıklama yaptı.

Örgütün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Masum sivillerin her ne koşulda ve nerede olursa olsun -özellikle hastane, okul, huzurevi vb- hedef alınmalarını, katledilmelerini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz!" ifadelerine yer verildi.

Türk Yahudiler Toplumu'ndan İsrail'e sert tepki! Mazeret gösterilir hiçbir tarafı yok - Resim : 2

Yaşanan vahşet için mazeret gösterilebilecek hiçbir şey olmadığı belirtilirken, "Bu, uluslararası hukuk tarafından da insanın en temel beklentisi olan -yaşam hakkını- ortadan kaldıran bir durumdur", kabul edilir, savunulur, mazeret gösterilir HİÇBİR tarafı yoktur." denildi.

Türk Yahudiler Toplumu'ndan İsrail'e sert tepki! Mazeret gösterilir hiçbir tarafı yok - Resim : 3

Türk Yahudi Toplumu, "Bu bağlamda devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin, huzurun acilen sağlanması için ilk günden beri gösterdiği çabaları destekliyor, tüm insanların bir an önce kalıcı bir barışa ulaştırılmalarını diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Tarkan'ın paylaşımı tepki çekti Fazla mesai ücretleri artırıldı MHP'de il ve ilçe kongreleri sona erdi İsrail, Lahey'de yargılanır mı?