Türk mühendislerin geliştirdiği petrol bazlı bir sprey duvarları güçlendirebiliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra olası İstanbul depremi için kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Kentsel dönüşümün maliyeti başka yöntemleri gündeme getirdi. Türk mühendislerin geliştirdiği petrol bazlı bir spreyin duvarları güçlendirebildiği ortaya çıktı.

Türk mühendislerin geliştirdiği petrol bazlı bir sprey duvarları güçlendirebiliyor

Türkiye topraklarının % 96’sı çeşitli aktif deprem kuşakları üzerinde yer alıyor. Bu toprakların üzerinde nüfusumuzun % 98’i yaşıyor. Her deprem sonrası “Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür.” cümlesinin haklılığı depremin bilançosu ile ortaya çıkıyor.

Depremin yaşanmasına engel olabilmek mümkün değil, ancak olası zararlarını en aza indirmek, hatta tamamen ortadan kaldırabilmek elbette mümkün. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra olası İstanbul depremi gündeme geldi ve kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

SPREY DUVARLARI GÜÇLENDİRİYOR
Kentsel dönüşüm hem maliyetli hem de beraberinde birçok hukuki problemi getiriyor.

Binaları kuvvetlendirmek için ise çeşitli yöntemler var.

Türk mühendislerin geliştirdiği petrol bazlı bir sprey duvarları güçlendirebiliyor - Resim : 1

NTV'nin haberine göre, Türk mühendislerin geliştirdiği petrol bazlı bir ürünün duvarları güçlendirebildiği ortaya çıktı.

Askeri alanda bombalı saldırılara karşı kullanılan bu spreyin depremlerde binaların dayanıklılığı için de kullanılabileceği görüldü.

Sprey duvarların darbeye karşı olan gücünü artırıyor.

Sosyal medyada milyonlarca izlenen video Muharrem İnce'nin hesabına bot takipçi yüklendiği ortaya çıktı 600 Evler Sitesi'nin yapı denetim sorumlusu tutuklandı İstanbul'da korku dolu anlar! Tahliye edildi