Türk Kızılay Lübnan'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarına yardım ulaştırıyor

Türk Kızılay, Lübnan'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarına acil yardım desteği sağlamaya başladı.

Türk Kızılay Lübnan'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarına yardım ulaştırıyor

Türk Kızılay, Lübnan'dan gemi yoluyla tahliye edilen Türk vatandaşlarına yönelik acil yardım desteklerini hızla ulaştırıyor. Kurumun yaptığı resmi açıklamada, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen bu operasyon kapsamında, TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerinin tahliye edilen vatandaşlara yardım ulaştırdığı belirtildi.

BÖLGEDEKİ YARDIM FAALİYETLERİ

Tahliye edilen kişilere beslenme desteği sağlanmakta olup, limanda ikram araçları da bulunuyor. Ayrıca, tahliye gemileri ile bölgeye gıda kolileri, hijyen setleri ve barınma malzemelerinin bulunduğu acil yardım destekleri götürülmekte. Türk Kızılay, her iki gemideki personeliyle birlikte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere sahada aktif olarak hizmet vermektedir.

MERSİN LİMANI'NDA DESTEK

Limanın Mersin bölgesinde konumlanan ikram araçlarıyla da hizmet sunacak olan Türk Kızılay, tahliye sonrası yerleştirme hazırlıkları ile ilgili olarak da önlemlerini tamamladı. Sıcak yemek hizmeti sunmak amacıyla ekipler, belirlenen noktalarda aktif olarak görev alacak.

UZMAN EKİP LÜBNAN'DA GÖREVLENDİRİLDİ

Tahliye sürecinin her aşamasında beslenme hizmetiyle destek veren Türk Kızılay, aynı zamanda Lübnan’da insani yardım ihtiyaçlarını karşılamak ve tüm paydaşlarla koordinasyonu sağlamak için bölgeye uzman ekipler gönderdi.

ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN DESTEK SAĞLANIYOR

 Lübnan’daki çatışmaların başlamasının ardından, Türkiye, 25 Eylül’de Türk Kızılay aracılığıyla gönderilen yardım uçağı ile temel gıda ve hijyen malzemelerini bölgeye ulaştırmıştı. Kurum, Lübnan'daki acil ihtiyaçların tespit edilmesi ve hızlı bir şekilde karşılanması adına çalışmalarını sürdürmektedir.

Türk Kızılay, Lübnan'dan gemi yoluyla tahliye edilen Türk vatandaşlarına acil yardım desteği...

Türk Kızılay, Lübnan'dan gemi yoluyla tahliye edilen Türk vatandaşlarına acil yardım desteği ulaştırıyor.

Bursa'da kayıp 68 yaşındaki Eroğlu'nu bulma çalışmaları Sakarya'da motosiklet kazası Edirnekapı surlarında güvenlik önlemleri artırıldı Aydın'da balkon kazası