TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, Emekli Maaşlarındaki Farkları Değerlendirdi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, emekli maaşlarındaki farklar ve yaklaşan miting hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, Emekli Maaşlarındaki Farkları Değerlendirdi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, emekli maaşları ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Atalay, "Yılbaşına daha 2,5 ay süre var. Eğer bu kanun değişmezse kayıplarımız söz konusu; ancak kanun değişiyorsa sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.

Emek Buluşması Mitingi Hazırlıkları

Atalay, aynı zamanda, 20 Ekim'de Ankara'da yapılacak olan "Emek Buluşması Mitingi" hakkında bilgi verdi. Tüm çalışanların ve emeklilerin katılımıyla gerçekleşecek bu mitinge, farklı şehirlerden 2 bin otobüsle katılım olacağını belirtti. Mitingde emeklilerin, asgari ücretlilerin ve taşeron işçilerin sorunlarına dikkat çekileceği vurgulandı.

"Zordayız, Geçinemiyoruz" Sloganı

Mitingde kullanılacak sloganın "zordayız, geçinemiyoruz" olarak belirlendiğini ifade eden Atalay, çalışanların yaşadığı zorlukları dile getireceklerini söyledi. Ayrıca, söz konusu sorunların çözülmesi için çeşitli etkinliklerle kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Asgari Ücret Görüşmeleri ve İlgili Duygular

Atalay, önümüzdeki dönemde asgari ücret görüşmelerine başlanacağını hatırlatarak, "Asgari ücretli çalışanlar arasında adalet sağlanması için çaba sarf edeceğiz" dedi. Ayrıca, kamu işçilerinin maaş dengesizlikleri konusunda da endişelerini dile getirdi.

Hükümete İletilen Talepler

Atalay ayrıca, kamuoyuna ilettikleri taleplerin karşılığında henüz bir olumlu dönüş almadıklarını belirtti. "Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştük, ancak bizim taleplerimize ilişkin müspet bir dönüş olmadı" dedi.

Kıdem Tazminatı Konusu

Atalay, kıdem tazminatı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. "Kıdem tazminatı kalitesini kaybetti, buna alternatif olamaz" dedi. Yılbaşına kadar bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını umduklarını ifade etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay (sağ 2), konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay (sağ 2), konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kaynak: AA

Türkiye, KFOR Komutasını İtalya'ya Devretti Yusuf Akkaş'tan yeni açıklama: Kimler neden yapıyor? Canlı yayın tacizcisi gözaltına alındı Kayıp Rojin'le ilgili yeni gelişme!