TÜRK-İŞ, 20 Ekim'de Ankara'da Emek Buluşması Mitingi Düzenleyecek

TÜRK-İŞ, emekçilerin sorunlarını dile getirmek için 20 Ekim'de Ankara'da miting yapacak. Genel Başkan Ergün Atalay önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRK-İŞ, 20 Ekim'de Ankara'da Emek Buluşması Mitingi Düzenleyecek

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 20 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirecekleri "Emek Buluşması Mitingi" ile çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekeceklerini duyurdu.

Çalışanlar ve Emekliler İçin Bir Araya Geliyorlar

Atalay, mitinge emekçilerin yanında emekliler, asgari ücretliler, kamu işçileri ve özel sektör çalışanlarının da katılacağını ifade etti. "Bu organizasyonu, çalışma hayatındaki sorunları duyurmak ve sesimizi yükseltmek için gerçekleştiriyoruz" dedi.

Önemli Sorunlar ve Adaletsizlikler

Yapılan basın açıklamasında, Atalay, "Vergideki adaletsizlik nedeniyle aylık maaşlar eriyor. Diğer ülkelerde böyle adil olmayan vergi sistemleri yok" şeklinde konuştu. Çalışma hayatındaki ekonomik sıkıntılara da dikkat çeken Atalay, "Zordayız, geçinemiyoruz" sloganı ile bu mitingi düzenlediklerini belirtti.

Çalışanların Ekstra Yükümlülükleri

Atalay ayrıca, "Çalışanların asıl işlerinden sonra ek iş yapmaya başladığını görüyoruz. Durum bu kadar kötüleştiği için birçok işçi ek iş buluyor. Bu durum dikkat dağınıklığına neden oluyor" dedi.

Mitingde Taleplerini Yüksek Sesle İletecekler

20 Ekim'de gerçekleştirilecek miting ile ilgili çağrısını yineleyen Atalay, "Orada bulunacak herkese sesleniyorum. Haklı taleplerimizin duyulması için orada olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Adil Bir Vergi Düzenlemesi İhtiyacı

Atalay son olarak, vergi ile ilgili adil bir düzenlemenin yapılmasını talep ederek, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu konularda çalışma yapmasını bekliyoruz. Kıdem ile ilgili tasarlanan değişikliklere kesinlikle karşıyız" diye belirtti.

Mitingin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı önüne "Zordayız, geçinemiyoruz" yazılı bir pankart asılmıştır.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ tarafından çalışma hayatındaki sorunları dile getirmek...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ tarafından çalışma hayatındaki sorunları dile getirmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında, HAK-İŞ ve DİSK ile aldıkları ortak karar sonucu, 6 Ağustos'tan bugüne kadar yaptıkları kitlesel eylem ve basın toplantılarını hatırlattı.

Kaynak: AA

Siirt'te Kayıp 14 Yaşındaki Kız Çocuğu Bulundu Selçuk Bayraktar Teknofestte konuştu İsrail'de TRT Haber ekibine taciz Taksici ile kadın yolcu arasında ücret tartışması