Türk düşmanı diziye "RTÜK" engeli "Famagusta" Türkiye'de yayınlanmayacak

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “Kıbrıs Çıkarması” aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılanan "Famagusta" dizisinin Türkiye'de yayınlanmayacağını duyurdu. Şahin, "Bazı çevrelerin Türkiye'yi ve ordumuzu hedef alan yanlı filmler yapması kabul edilemez." dedi.

Türk düşmanı diziye "RTÜK" engeli "Famagusta" Türkiye'de yayınlanmayacak
  • Türk askerinin işgalci olarak gösterildiği Kıbrıs Rum Kesimi yapımı olan "Famagusta" dizisi için Netflix kararını verdi.

Türk düşmanı diziye "RTÜK" engeli "Famagusta" Türkiye'de yayınlanmayacak - Resim : 1

  • RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Famagusta dizisi ile ilgili kararı sosyal medya hesabından açıklamda bulundu.

"FAMAGUSTA TÜRK KAMUOYUNDA TEPKİYLE KARŞILANDI"

  • Sosyal medyadan bir açıklama yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Famagusta" isimli yapımın içeriğinin, Türk kamuoyunda Kıbrıs Barış Harekâtı’na yönelik tepkilere yol açtığını belirtti.

Türk düşmanı diziye "RTÜK" engeli "Famagusta" Türkiye'de yayınlanmayacak - Resim : 2

  • RTÜK Başkanı Şahin, açıklamasında, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın Türk askerinin adaya barış ve huzur getirdiği bir kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

“TÜRK ASKERİZULME UĞRAYAN SOYDAŞLARIMIZI KURTARMIŞTIR”

  • Ebubekir Şahin, "Türk askeri, Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını savunarak zulme uğrayan soydaşlarımızı kurtarmış, adaya barış getirmiştir. Buna rağmen, bazı çevrelerin Türkiye'yi ve ordumuzu hedef alan yanlı filmler yapması kabul edilemez." dedi. 

“NETFLİX İLE GÖRÜŞÜLDÜ TÜRKİYE’DE YAYINLANMAYACAK”

  • RTÜK Başkanı, söz konusu yapımın daha önce Yunanistan'da yayınlandığını ve Netflix tarafından lisanslandığını hatırlatarak, Türkiye’deki dijital yayın hizmetlerini denetleyen RTÜK'ün Netflix ile gerekli görüşmeleri yaptığını açıkladı.

Türk düşmanı diziye "RTÜK" engeli "Famagusta" Türkiye'de yayınlanmayacak - Resim : 3

  • Şahin, "Netflix ile varılan anlayış birliği çerçevesinde, bu yapım Türkiye kataloğunda yer almayacak, yalnızca Yunanistan’da yayınlanacaktır." ifadelerini kullandı.
Narin Güran'la ilgili yeni gelişme! Hindistan uçağına bomba ihbarı yapıldı Batı Şeria'da bir Türk öldürüldü Bakan Kurum gündeme dair konuştu