Türk bayrağına saldıran Suriyeli provokatör: Tüm kalbimle özür diliyorum

Suriye'nin El Bab şehrinde Türk bayrağına saldırıda bulunan bir kişi daha MİT'in çalışması sonucu yakalandı. Ahmed Nana isimli şahıs, "Sorumsuzca sergilediğim bu davranıştan ötürü tüm kalbimle özür diliyorum." dedi.

  • Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunanlar, Milli İstihbarat Teşkilatının yürüttüğü çalışmayla yakalandı. 
  • 30 Haziran'da Kayseri'de ve bazı illerde mültecilere yönelik olaylar sonrasında Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'yi hedef alan provokasyonlar yaşandı. Bu olaylar sırasında Türk bayrağına saldıran, Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem yapmaya çalışan şüphelilerin yakalanması için Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri ve Milli Savunma bakanlıkları ile emniyet güçleri çalışma başlattı.
  • İlk olarak Suriye'nin El Bab şehrinde Türk bayrağına saldırıda bulunan 17 yaşındaki şüpheli yakalandı.
  • Hemen ardından Türk Bayrağını indirdiği tespit edilen ikinci bir şüpheli daha yakalandı.
  • Şüpheli Ahmed Nana ifadesinde, bazı kesimlerin provokasyonu ile sosyal medya mecralarının baskısından etkilenerek yanlış yaptıklarını belirtti. Nana, "Onu dalgalandığı yerden indirdim. Bu bayrak Türkiye devleti ile Türk halkının ve Türkiye ile özgür Suriye halkının ortak düşmanlara karşı verdiği mücadelede şehit düşenlerin kefeni haline gelmiş bir semboldür. Sorumsuzca sergilediğim bu davranıştan ötürü tüm kalbimle özür diliyorum. Ayrıca bu bayrağı dik tutan ve yere düşürmeyen ecdadımdan da özür diliyorum. İslam kardeşliği ve aramızdaki ortak tarih adına bu davranışımı affetmenizi diliyorum." şeklinde konuştu.
  • Bu fitneye düştüğü için Türk halkından özür dileyen Nana, Türk bayrağını öptü.
Gurbetçilerden "vatana destek vergisi" alınacak mı? Mansur Yavaş sessizliğini bozdu! İstanbul semalarında göktaşı görüntülendi Merih Demiral'ın heykeli dikilecek