Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonuna girdi

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın, uluslararası uzay istasyonunda yaptığı tarihi yolculuk dün gece saat 00.49'da başladı. Türkiye'nin uzun süredir beklediği tarihi an gerçekleşti ve Alper Gezeravcı uzay istasyonuna gird. Alper Gezeravcı, ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında, "İstikbal göklerdedir" ifadelerine yer verdi. Gezeravcı'ya rozeti de takıldı. İşte o duygu dolu anlar...

  • Axiom Space, aralarında Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’nın da yer aldığı Ax-3 ekibinin halihazırda UUİ’de bulunan Expedition 70 tarafından karşılanmasını canlı olarak yayınladı.

Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonuna girdi - Resim : 1

  • Ax-3 ekibini, 7 kişilik astronot mürettebat karşıladı.

Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonuna girdi - Resim : 2

  • UUİ'de bulunan, misyonları 27 Eylül 2023'te başlayan Expedition 70 astronot ve kozmonotları , Ax-3 ekibini, istasyonda karşıladı.

Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonuna girdi - Resim : 3

  • Yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından Ax-3 mürettebatını taşıyan araç, TSİ 13.42'de UUİ'ye kenetlenmişti.

Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonuna girdi - Resim : 4

  • Alper Gezeravcı, uzaydan ilk mesajını da gönderdi. Türkiye olarak ilk kez uzaya çıkıldığını söyleyen Gezeravcı, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonuna girdi - Resim : 5

  • Gezeravcı, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve bu imkanları sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir." ifadelerini kullandı.

Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonuna girdi - Resim : 6

  • Alper Gezeravcı'ya 'İlk Türk Astronot' olarak rozeti de takıldı.

Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonuna girdi - Resim : 7

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'CHP Genel Başkanları' analizi! Erdoğan'dan kadının boğazını sıkan CHP'liye sert eleştiri! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Avrupalı Türklere mesaj Hafize Gaye Erkan'ın babasından iddialara yanıt!