Türk-Alman işbirliği ile iklim ve biyoçeşitlilik eylemi başladı
İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar, Türk-Alman işbirliği çerçevesinde yeni projeyi tanıttı.

Türkiye ile Almanya ortaklığında geliştirilen "Entegre İklim ve Biyoçeşitlilik Eylemi için Türk-Alman İşbirliği: Politika Etkileşim Projesi" adlı projenin açılışı, çevre alanındaki önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAŞKANININ AÇIKLAMALARI
Programda konuşan İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar, iklim eylemleri planının su kaynaklarının verimli kullanımı, organik tarım ve yeşil alanların korunması gibi unsurlara dayandığını belirtti.
Hasar, Türkiye'nin iklim eylemlerinin manevi değerler ile uyumlu bir şekilde ilerlemesi gerektiğinin altını çizerken, "Ata tohumunun korunması ve organik tarımın yaygınlaştırılmasına dair çeşitli hedeflerimiz var. Bugün organik tarımın payının beş kat artırılması hedefleniyor." dedi.
İKLİM KANUNU ÜZERİNE BİLGİLENDİRME
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İklim Kanunu hakkında da bilgi veren Hasar, "Bu kanunda kişisel özgürlüklerin herhangi bir şekilde kısıtlanması söz konusu değildir ve olamaz." dedi.
KÜRESEL İLETİŞİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM: COP31
Hasar, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 31. Taraflar Konferansı'na (COP31) ev sahipliği için aday olduğunu hatırlatarak, bu süreçte dostane bir diyalog yürütüldüğünü ifade etti.
Hasar, Türkiye'nin COP31 adaylığının yalnızca bir etkinliğe ev sahipliği anlamına gelmediğini belirterek, "Bu konferansın ülkemizde düzenlenmesi, uluslararası topluma vermek istediğimiz önemli bir mesajdır." şeklinde konuştu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığının işbirliğiyle gerçekleştirilen "Entegre İklim ve Biyoçeşitlilik Eylemi için Türk-Alman İşbirliği: Politika Etkileşim Projesi"nin açılışı yapıldı. İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar, programda konuşma yaptı.