Tunceli'deki depremin ardından Naci Görür: Bu fay kırılmaya hazır

Tunceli'de gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki depremin akabinde yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Prof. Dr. Görür, yedinin nin üzerinde deprem üretmeye ve kırılmaya hazır olan fay hattını sosyal medya hesabından paylaştı.

Tunceli'deki depremin ardından Naci Görür: Bu fay kırılmaya hazır
  • Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı´nın (AFAD) merkez üssünü Tunceli´nin Pülümür ilçesi olarak tespit edildiği dün saat, 16.28'de gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki deprem, yerin 8.7 kilometre derinliğinde meydana geldi.
  • Deprem, şehir merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi.

Tunceli'deki depremin ardından Naci Görür: Bu fay kırılmaya hazır - Resim : 2

GÖRÜR'DEN UYARI

  • Türkiye'nin önde gelen jeologlarından İTÜ'lü Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli depremine ilişkin çok önemli bir paylaşımda bulundu.
  • Görür, şunları söyledi:

Tunceli'deki depremin ardından Naci Görür: Bu fay kırılmaya hazır - Resim : 3

"EN FAZLA KORKTUĞUMUZ FAY ÜZERİNDE OLDU"

"Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür'de (Tunceli) 4.2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem, en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu.

Tunceli'deki depremin ardından Naci Görür: Bu fay kırılmaya hazır - Resim : 4

"7'NİN ÜZERİNDE DEPREM ÜRETMEYE HAZIR"

Bu fay kırılmaya ve 7'nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür'e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim.

Tunceli'deki depremin ardından Naci Görür: Bu fay kırılmaya hazır - Resim : 5

"GEREKEN ÖNLEMLER ALINMALIDIR"

Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır. Deprem dirençli kentler istiyoruz, sevgiyle."

Gram altın rekor tazeledi! Şahinler çetesi çökertildi AK Parti yerel seçimler için kolları sıvadı! 31 Mart sabahına kadar durmak yok 'Dur' ihtarına uymayan şüpheli etkisiz hale getirildi