Tunceli'de Deprem Güçlendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Tunceli'de, depreme karşı 39 okulda güçlendirme uygulamaları başlatıldı. Vali Tekbıyıkoğlu detayları paylaştı.

Tunceli'de Deprem Güçlendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Tunceli'de depreme dayanıklılığı artırmak amacıyla 39 okulda onarım ve güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalar, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştiriliyor. Tekbıyıkoğlu, çocukların eğitim aldığı okulların güvenliğinin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, depreme hazırlık çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Okul Güçlendirme Çalışmaları Neden Önemli?

Vali Tekbıyıkoğlu, Tunceli'nin depremselliği nedeniyle, okulların performans denetimlerini yaptırdıklarını belirterek, bazı okulların yıkımının gerekeceğini vurguladı. "37 okulumuzun yıkım işini gerçekleştireceğiz. 41 okulun güçlendirilmesi ise kaçınılmazdı." dedi. Ekibin çalışmaları kapsamında, belirli bölgelerde konteyner kentler kurulmuş ve riskli yapılar yıkılmıştır.

Güçlendirme Çalışmalarının Detayları

İnşaat süreçlerini yöneten ekipler, okullarda çelik, kolon ve betonarme mantolama yaparak güçlendirmeyi hedefliyor. Tekbıyıkoğlu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerini ziyaret ederek, burada gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Riskli Alanlar ve Konut Projeleri

Recent developments include the identification of 8 risky areas in Tunceli, with subsequent instructions from Minister of Environment, Urbanization and Climate Change Murat Kurum for their revitalization. Half of these areas are expected to undergo bidding this year, with the collaboration of TOKİ. Ayrıca, AFAD tarafından 528 konut için ihale yapılmış olup, Pülümür'de 188 konut inşaatına da bu yıl başlanması planlanmaktadır.

Vali, "Deprem olmadan alınabilecek bütün tedbirleri, gücümüzce, gayretimizce, kabiliyetimizce yerine getirmeye çalışıyoruz." diyerek çalışmaların hız kesmeden devam edeceğine dair güvence verdi.

Tunceli'de depreme karşı 39 okulda onarım ve güçlendirme çalışması başlatıldı.

Tunceli'de depreme karşı 39 okulda onarım ve güçlendirme çalışması başlatıldı.

Marmaris, Marella Discovery ile Büyülendi Samsun'da Trafik Kazası Ayşenur Ezgi Eygi'nin Cesareti İsrail'in Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'na Düzenlediği Saldırı