Tuna Nehri'nde İkinci Dünya Savaşı'na Ait Alman Savaş Gemisi Kalıntıları Ortaya Çıktı

Sırbistan'daki Tuna Nehri'nde suların çekilmesiyle İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir Alman savaş gemisi kalıntısı gün yüzüne çıktı.

Tuna Nehri'nde İkinci Dünya Savaşı'na Ait Alman Savaş Gemisi Kalıntıları Ortaya Çıktı

Sırbistan'ın doğusundaki Prahovo bölgesinde bulunan Tuna Nehri'nde yaşanan suların çekilmesi olayı, İkinci Dünya Savaşı'na ait bir Alman savaş gemisi kalıntısını gün ışığına çıkardı.

Tarihsel Geçmişi ve Bulunduğu Yer

Yerel kaynaklara göre, bu durum, Prahovo köyünün bulunduğu su yolunda meydana gelen aşırı sıcaklıklara bağlı olarak gelişti. Sungalara rağmen, geminin gövdesinin büyük bir kısmı açığa çıkmış durumda.

Geminin Tarihi Bağlantısı

Bu kalıntının, Nazi Almanyası'nın Karadeniz filosuna ait olduğu ve 1944 yılında, eski Sovyetler Birliği güçlerinden geri çekilirken batan gemilerden biri olduğunun altı çizildi.

Bölgedeki Diğer Gemi Enkazları

Tuna Nehri'nde, İkinci Dünya Savaşı döneminde batan 200'den fazla geminin enkaza yattığı belirtiliyor. Bu gemilerin büyük kısmı, 80 yıldır suyun derinliklerinde kumla kaplı durumda.

Gemi Kalıntılarının Etkileri

Su yüzeyine çıkan gemi kalıntılarının, nehir üzerindeki deniz trafiğini olumsuz etkilemeye başladığı da yerel medya tarafından aktarılıyor.

Sırbistan'ın doğusundaki Prahovo'dan geçen Tuna Nehri'nde suların çekilmesiyle İkinci Dünya...

Sırbistan'ın doğusundaki Prahovo'dan geçen Tuna Nehri'nde suların çekilmesiyle İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir Alman savaş gemisinin kalıntısı gün yüzüne çıktı. Yerel medyada yer alan haberlere göre, Prahovo köyünün üzerine kurulduğu Tuna Nehri'nde son dönemde yaşanan aşırı sıcaklıklara bağlı olarak suların çekilmesiyle bölgede İkinci Dünya Savaşı'nda batan bir Alman savaş gemisi, nehrin yüzeyinde gövde kısmına kadar görünür hale geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Van'da İş Dünyasıyla Buluştu Otopsi raporuna göre İsrail yalan söylüyor! Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yangın lontrol altında Kapadokya Peribacaları Koruma Toplantısı gerçekleştirildi