Trabzon'da efsanelerle yeniden futbol turnuvası başlıyor

Trabzon'da düzenlenecek 'Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası' yarın başlıyor. Turnuva, Filistin için düzenlendi.

Trabzon'da efsanelerle yeniden futbol turnuvası başlıyor

Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Trabzonspor iş birliğiyle düzenlenen Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası, yarın saat 16.00 itibarıyla başlamaktadır. Turnuva, Avni Aker Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek ve amacı Filistin'e destek vermek, aynı zamanda vefat eden Trabzonspor başkanlarını anmaktır.

BAŞKAN VEKİLİ FARUK KANCA'DAN AÇIKLAMALAR

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, düzenlenen basın toplantısında organizasyonun önemine değinerek, “Tüm taraftarlarımızı bu futbol şölenimize davet ediyorum. Her şey Filistin için, her şey Trabzonspor için.” şeklinde konuştu. Avni Aker'in geçmişini hatırlatan Kanca, burada yıllarca maçların oynandığını ve efsanelerin bu sahada doğduğunu vurguladı.

Kanca ayrıca, “Büyük amatör maçlar dışında 8-12 yaş grup gençlerimizle burada sembolik maçlar oynatılacak.” diyerek turnuvayla birlikte Avni Aker’in ruhunu genç nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

“TRABZONSPOR EFSANELERİ OLMASAYDI BUGÜN BURALARDA OLAMAZDIK”

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Köz, turnuvayı düzenlemekteki amaçlarını anlatarak, “Efsane Başkanlarımızı anmak ve Filistin davasına dikkat çekmek için bu organizasyonu gerçekleştirdik.” dedi. Köz, Trabzonspor'un efsanelerinin takıma kattığı değerin altını çizdi.

HÜSEYİN TOK VE DİĞER YORUMLAR

Efsane futbolculardan Hüseyin Tok, Trabzon’un futbol kenti olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerin daha fazla yapılması gerektiğini söyledi. Eski futbolcu Mehmet Cemil Altın ise turnuvanın düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür ederek Avni Aker'in önemini paylaştı.

Etkinlikte, ayrıca İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay ve Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hamdi Aslan gibi isimler de yer aldı. Kurayla belirlenen takımlar, yarın saat 16.00'da başlayacak maçlarda karşı karşıya gelecek.

Trabzon'da

Trabzon'da "Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası", yarın saat 16.00'daki karşılaşmayla başlayacak. Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Trabzonspor iş birliğinde organize edilen turnuvayla ilgili Avni Aker Millet Bahçesi'nde basın toplantısı düzenlendi.

İsrail'in amacı: Tansiyonu yükseltmek 2024 İpek Yolu Rallisi Brüksel'de Tanıtıldı Kadim Çerkes sergisi İstanbul'da başladı "Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da durdurulacak"