Barış Atay Oğuzhan Uğur'a konuk oldu! TİP'te (Türkiye İşçi Partisi) üye patlaması yaşanıyor: 10 bine dayandı

TİP (Türkiye İşçi Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu'nun katılığı ve geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon programından sonra TİP'te üye patlaması yaşanıyor. Yargıtay'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı verilere göre üye sayısı 11 bin civarında olan TİP, Haberet'in edindiği bilgiye göre; 4 gün içerisinde üye sayısını neredeyse ikiye katladı. Bu durumda yeni medyanın geleneksel medyaya karşı etkisi de yadsınamaz.

Barış Atay Oğuzhan Uğur'a konuk oldu! TİP'te (Türkiye İşçi Partisi) üye patlaması yaşanıyor: 10 bine dayandı

Seçim dönemlerinin olmazsa olmazı propaganda süreçleridir. Siyasi partiler ve liderler, her seçim öncesi düzenledikleri mitinglerle seçmene direkt olarak ulaşmaya çalışırlar. Bununla birlikte televizyon, gazete gibi geleneksel medya aracılığıyla da vaatlerini duyurmaya çalışır. Ancak dünyada ve Türkiye son 10 yılda propaganda yöntemleri de değişiyor. Türkiye'de de bunun somut örneği geçtiğimiz Perşembe gününden bu yana yaşanıyor. 

BARIŞ ATAY, OĞUZHAN UĞUR'A KONUK OLDU TİP'E ÜYE AKINI BAŞLADI
Oyuncu ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu, geçtiğimiz günlerde Oğzuhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu. Program, 12 Ocak Perşembe akşamı YouTube'da yayınlandı. Kısa sürede milyonlarca izlenen ve 16 Ocak 18.20 itibarıyla YouTube'da 7.6 milyon izlenme sayısına ulaşıp trenlerde 1. sıraya yerleşen video sonrası TİP'e üye akını yaşanıyor. 

Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programı Barış Atay'la da yine YouTube'da trendlerde 1. sırada
Oğuzhan Uğur'un sunduğu "Mevzular Açık Mikrofon" programı Barış Atay'ın katıldığı bölümle de yine YouTube'da trendlerde 1. sırada

"TELEFONLAR SUSMUYOR"
TİP Genel Başkanı Erkan Baş da 13 Ocak günü yaptığı paylaşımda, parti telefonlarının susmadığını internet üzerinden başvuru yağdığını belirtti. 

YENİ ÜYE SAYISI 10 BİNE DAYANDI
Haberet'in edindiği bilgiye göre; Perşembe akşamından bu yana TİP'e üye olanların sayısı çoktan 5 bini geçti ve hatta 10 bine dayandı. Yargıtay'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı parti üye sayılarına göre Türkiye İşçi Partisi'nin üye sayısı 11 bin 122'ydi. Bir başka deyişle TİP 4 günde üye sayısını ikiye katladı.

Yargıtay'ın 2023'ün başında açıkladığı verilere göre TİP'in üye sayısı
Yargıtay'ın 2023'ün başında açıkladığı verilere göre TİP'in üye sayısı (Barış Atay-Oğuzhan Uğur programından önce)

YENİ MEDYANIN GÜCÜ
Editörün notu

Türkiye'de geleneksel medya her geçen gün etkisini kaybediyor. Bunda belli partilerin geleneksel medyada yer alan televizyon ve gazetelerde kendilerine yer bulamamaları elbette temel nedenlerden biri. Bununla birlikte başta YouTube olmak üzere fikirlerini açıkça duyurmak isteyenler için yeni medya bulunmaz bir nimet. Ayrıca, yeni medya sunduğu imkanlar ile günün her saatinde kullanıcıya ulaşma noktasında daha kuvvetli. Son örneğe bakıldığında ise; gençler arasında, iş yerlerinde, kafelerde hafta sonu konuşulan başlıca konu Barış Atay'ın YouTube'da bir programda söylediği sözler oldu. TİP ise, diğer partilere göre bugüne kadar dezavantajlı konumda bulunan durumunu tamamen avantaja çevirdi. Diğer partiler, yeni medyanın gücünü fark etti mi, edecek mi, geleneksel medyayı bir kenara bırakıp yeni medyanın daha sonuç odaklı olan yapısını kullanacak mı? Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz...

Kaynak: haberet.com

İstanbul Boğazı'ndan geçişler başladı Ali Babacan'ın 'SİHA' açıklamalarına Muharrem İnce'den tepki Kılıçdaroğlu'ndan yurt dışı çıkış harcı vaadi Ömer Çelik'ten İHA-SİHA çıkışı