Timur Cihantimur hakkında mahkeme kararı açıklandı: Türkiye'ye iade edilecek mi?

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olarak ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesine ilişkin davada tutukluluğunun devamına karar verilerek, karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Timur Cihantimur hakkında mahkeme kararı açıklandı: Türkiye'ye iade edilecek mi?
  • İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur'un ABD'de Türkiye'ye iadesine ilişkin yargılandığı davada mahkeme iade kararını tarafların son yazılı savunmaları sonrasına bıraktı.
  • Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verilirken, karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

  • Timur Cihantimur, 2021 yılında İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuş, Cihantimur'un annesi Eylem Tok, oğlunu Mısır'a oradan da ABD'ye kaçırmıştı.
  • Türkiye, bu durum üzerine Cihantimur'un iadesi için hukuki süreci başlatmış, Eylem Tok ve oğlu ABD'de gözaltına alınmıştı.
  • Mahkeme, Türkiye'ye iadesine ilişkin davada tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek iade sürecini geciktirmiş oldu.
Pençe-Kilit'te teröristlerin sığınakları imha edildi! TBMM 275 işçi alımı yapacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Safedi'yi kabul etti Savunmaya ek kaynak görüşmesi ertelendi