TİKA, Azerbaycan'da 500 Öğrenciye Eğitim Desteği Sağladı

TİKA, Azerbaycan'da 500 ilkokul öğrencisine okul malzemesi ve çanta desteği temin etti.

TİKA, Azerbaycan'da 500 Öğrenciye Eğitim Desteği Sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Azerbaycan'da 500 ilköğretim öğrencisine okul malzemesi ve çantası hediye etti. Bu destek, Türkiye'nin Gence Başkonsolosluğu ile TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi.

Dağıtım Projesinin Detayları

Proje kapsamında, Samuh, Göygöl, Gedebey, Daşkesen ve Goranboy illerindeki köy okullarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere, çeşitli okul malzemeleri ve çantalar dağıtıldı.

Göygöl'deki Tören

Göygöl ilinde yapılan dağıtım törenine, Türkiye'nin Gence Başkonsolosu Recep Öztop, Göygöl Vali Yardımcısı Kemale İbrahimova ve TİKA Bakü Program Koordinatörü Hayrettin Özçelik katıldı. Törende ayrıca öğretmenler, öğrenciler ve veliler de yer aldı.

Resmi Konuşmalar ve Teşekkürler

Başkan Recep Öztop, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Azerbaycan'a destek vermektedir." diyerek öğrencilere başarılar diledi. TİKA Bakü Program Koordinatörü Hayrettin Özçelik ise, eğitimin yaşam boyu süren bir süreç olduğunu belirterek, TİKA'nın Azerbaycan'daki eğitim faaliyetlerine devam edeceğini vurguladı.

Öğrencilerin Yüzleri Gülüyor

Göygöl Vali Yardımcısı Kemale İbrahimova, Türkiye ve TİKA'ya okul öğrencilerinin yüzünü güldürdükleri için teşekkür etti. Ayrıca, Samuh ilinde düzenlen ikinci törenle de desteğin sürdüğü duyuruldu.

Samuh'daki Tören ve Vali'nin Mesajı

Samuh Valisi Firdovsi Aliyev, öğrencilerin daha azimle çalışmalarını ve derslerinde başarılı olmalarını temenni ederek, Türkiye ve TİKA'ya teşekkür etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Azerbaycan'da 500 ilköğretim öğrencisine okul...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Azerbaycan'da 500 ilköğretim öğrencisine okul malzemesi ve okul çantası dağıttı. TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü ile Türkiye'nin Gence Başkonsolosluğunun iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, Göygöl ilinde tören düzenlendi.

Sakarya'da Fabrika Patlaması Muğla Açıklarında Düzensiz Göçmen Kurtarma Operasyonu Uşak'ta Merdiven Boşluğuna Düşen Araçta Bir Kişi Hayatını Kaybetti Bakanlar Kacır ve Yumaklı, Brezilya'daki Uçak Üretim Tesisini İnceledi