THY'nin sistemi çöktü: Network arızası giderildi uçuşlar yeniden başladı

Türk Hava Yolları (THY), network alt yapısındaki sorun nedeniyle biletlerde ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığını duyurdu. THY Basın Müşavirliği, İstanbul çıkışlı 19.00-22.00 arası seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

THY'nin sistemi çöktü: Network arızası giderildi uçuşlar yeniden başladı

Türk Hava Yolları'nın (THY) online bilet satış ve check-in işlemlerinin yapıldığı sistemi çöktü.

Sistemdeki arıza nedeniyle hiçbir işlemin yapılamadığı öğrenilirken, arızanın giderilmesi için yoğun çaba sarfedildiği aktarıldı.

THY'nin sistemi çöktü: Network arızası giderildi uçuşlar yeniden başladı - Resim : 1

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY), network alt yapısında sorun nedeniyle  biletlere ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığını açıkladı. 

Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Network altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu  aksaklık için özür dileriz. 30 dk sonra sizlere durum hakkında bilgi vereceğiz" dedi.

Üstün, bir sonraki paylaşımında ise şunları kaydetti:

Network altyapısı kaynaklı sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamaların giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Yaşanan durum hakkında güncel bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.

THY'nin sistemi çöktü: Network arızası giderildi uçuşlar yeniden başladı - Resim : 2

İSTANBUL ÇIKIŞLI SEFERLER İPTAL

Üstün, son olarak ise İstanbul çıkışlı 19.00-22.00 arası Türk Hava Yolları'na ait tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) kalkışlı gerçekleşmesi planlanan uçuşların da iptal edildiğini aktaran Üstün, "Bilgi teknolojileri altyapısında yaşanan genel arızadan dolayı sistemlerimizde kesintiler yaşanmaktadır. Bu nedenle İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) kalkışlı gerçekleşmesi planlanan 1 Kasım 19:00 - 22:00 (TSİ) arasındaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Anlayışınız için teşekkür…" dedi.

UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI

Network alt yapısında yaşanan arıza nedeniyle İstanbul çıkışlı seferlerini iptal eden Türk Hava Yolları, arızanın düzeltilmesiyle birlikte seferlerin peyderpey yapılacağı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Bilgi teknolojileri sistemlerimizde meydana gelen arıza, ekiplerimizin çalışması ile düzelmeye başlamıştır. Seferlerimizi peyderpey yapmaya devam edeceğiz. Sistem arızasının oluşturduğu mağduriyetten dolayı tüm yolcularımızdan özür dileriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'a gidiyor! Bayraktar TB3 2. uçuş testini gerçekleştirdi! 4 saat havada kaldı Dilan-Engin Polat gözaltında | CANLI YAYIN Gazeteci Tolga Şardan tutuklandı!