İnsansız Deniz Aracı Yarışması TEKNOFEST'te Finalde

Mersin'de devam eden İnsansız Deniz Aracı Yarışması, TEKNOFEST kapsamında büyük bir heyecanla sürüyor.

İnsansız Deniz Aracı Yarışması TEKNOFEST'te Finalde

Adana'da 2-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) çerçevesinde, ilk kez gerçekleştirilen İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nın final aşaması Mersin'de devam ediyor.

Final Aşaması Erdemli'de Sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN iş birliğiyle organize edilen etkinliğin final değerlendirme günleri, Erdemli Balıkçı Barınağı'nda yoğun bir katılımla sürüyor.

Otonom Görevler ve Performans Değerlendirmesi

Yarışmacılar, otonom olarak "engellerden sakınma" ve "limana yanaşma" gibi görevlerde performans sergileyerek dikkat çekiyor. Yarışmanın sorumlusu Muhammed Fatih Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada yarışmanın ilk gününde teknik kontrollerin tamamlandığını, ikinci günde ise yarışmacıların manevralarını manuel olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şahin, "Bugün yarışmanın esas başladığı gün. Ekiplerin en yüksek puan alacağı anlarla karşı karşıyayız. Yarışmayı tamamlayan takımların puan sıralamasını oluşturacak ve dereceye girenler yarın açıklanacak" dedi.

Son Gün Heyecanı

İnsansız Deniz Aracı Yarışması, yarın sona erecek ve finale kalan takımların performansları büyük bir merakla bekleniyor.

Adana'da 2-6 Ekim'de gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST)...

Adana'da 2-6 Ekim'de gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ilk kez düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nın Mersin'deki finali devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN yürütücülüğünde organize edilen yarışmanın final değerlendirme aşaması, Erdemli Balıkçı Barınağı'nda üçüncü gününde sürdü. Yarışmacılar, bugün deniz araçlarıyla otonom olarak "engellerden sakınma" ve "limana yanaşma" görevlerinde performans sergiledi.

Pençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit oldu 572 üründe ‘Türkiye Çevre Etiketi' var! Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta CHP'li vekilin arabasında çıkanlar olay!