Tekirdağ'daki Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesindeki yapı kimyasalları üreten fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.

Tekirdağ'daki Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde yer alan yapı kimyasalları üreten bir fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin etkili müdahalesi sonrasında kontrol altına alındı.

İhbar ve Müdahale Süreci

Bahçeağıl Mahallesi'ndeki fabrikada yangın çıktığını fark eden çalışanlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Yangına müdahale için itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri hemen bölgeye sevk edildi.Fabrika, olay nedeniyle araç ve yaya girişine kapatılırken, çevredeki vatandaşlar da tedbir amaçlı olarak uzaklaştırıldı.

Yangında Hasar ve Soğutma Çalışmaları

Etkili bir çalışma sonucunda ekipler, yaklaşık 2 saatlik bir sürede yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın nedeniyle fabrika kullanılamaz hale geldi ve bölgede soğutma çalışmaları sürmektedir.

Vali ve Yerel Yetkililerin Açıklamaları

Yangın söndürme çalışmalarını yakından takip eden Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin, olay yerine gelerek durumu değerlendirdi. Vali Soytürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yangının nedeni gaz ve elektrikle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait yaklaşık 15 araç ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nden 2 araç, Orman Bölge Müdürlüğü'nden de 5 araç destek vermekte. Yangının başka alanlara yayılmaması için 3 TOMA da burada konuşlanmış durumda. Soğutma çalışmalarının kısa zamanda tamamlanacağını umuyoruz," dedi.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde yapı kimyasalları üretimi yapan fabrikada çıkan yangın, itfaiye...

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde yapı kimyasalları üretimi yapan fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, açıklamalarda bulundu.

İran'da maden faciası RTÜK Başkanı'nı kızdıran görüntü Gülben Ergen'den gündem oluşturacak paylaşım Gazze'deki Okul Saldırısında 6 Filistinli Hayatını Kaybetti