Tekirdağ'da Tarım ve Teknoloji Günleri Kapsamında Geleneksel Yarışmalar Yapıldı

Tekirdağ'da düzenlenen fuarda koç güzellik ve oğlak yeme yarışmaları gerçekleştirildi. Katılımcılar ödüllerle döndü.

Tekirdağ'da Tarım ve Teknoloji Günleri Kapsamında Geleneksel Yarışmalar Yapıldı

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı kapsamında, geleneksel koç güzellik ve oğlak yeme yarışmaları gerçekleştirildi.

Koç Güzellik Yarışması

Karaevli Mahallesi'ndeki fuar alanında düzenlenen yarışmaya toplamda 6 koç yetiştiricisi katıldı. Jüri, koçları vücut uzunluğu, yükseklik, but genişliği, ırk özellikleri ve en iyi bakım kriterlerine göre değerlendirdi. Yarışma sonucunda, Yılmaz Songün'ün koçu birinci, Ahmet Toluca'nın koçu ikinci, Ferdi Durmaz'ın koçu ise üçüncü oldu. Songün, ödül kazanmanın kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, "Hayvanıma özenle bakıyorum," dedi.

Oğlak Yeme Yarışması

Yarışmalara katılan diğer bir grup ise 10 kiloluk oğlağı en hızlı şekilde yeme mücadelesi verdi. Bu alanda Malkara grubu, oğlağı sadece 10 dakikada bitirerek birinciliği elde etti. Yarışmanın kazananlarına yem desteği içeren ödüller ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Üreticilere Destek Mesajı

Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, fuar boyunca düzenledikleri yarışmalarla üreticilere destek olmaya çalıştıklarını vurguladı. Toluca, "Yarışmalarla küçükbaş hayvancılığa ilgiyi artırmayı hedefliyoruz. Her zaman üreticilerimizin yanındayız; buraya katılan herkes başarıyı hak ediyor,” şeklinde konuştu.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde "14. Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı" kapsamında "koç güzellik" ve "oğlak yeme" yarışmaları düzenlendi.

Edremit Körfezi'nde Hayalet Ağ Temizliği Başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ünüvar İzmir'de Deniz Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti Finlandiya, Kosova'nın NATO Üyeliğine Destek Veriyor O börekçiye mühür