TEDx konferansında konuşan Mirjam Heine'den skandal sözler: Pedofili doğal bir cinsel yönelimdir

Dünya genelinde yaptıkları konferanslar ve çıkardıkları konuşmacılar ile dikkat çeken TEDx'in Almanya'da düzenlediği organizasyon gündem oldu. Sahneye çıkan tıp öğrencisi Mirjam Heine'nin pedofiliyi savunduğu o sözler kısa süre içerisinde tepki çekti. TEDx yönetimi gelen tepkiler üzerine Youtube’da yayınlanan konferansın videosunu kaldırdı.

Dünya genelinde motivasyon konuşmalarının yapılmasıyla ünlenen TEDx, çıkardığı konuşmacılar ile de dikkatleri üzerine çekiyordu. Son olarak Almanya’nın Würtzberg Üniversitesi'nde konferans düzenleyen TEDx, bu defa küresel çapta tepki ile karşı karşıya geldi.

Sahneye çıkardığı tıp öğrencisi Mirjam Heine'nin pedofiliyi normalleştirme adına yaptığı skandal konuşmanın Youtube'da yayınlanması üzerine gelen tepkiler TEDx'in söz konusu skandal videoyu yayından kaldırmasına neden oldu.

Mirjam Heine
Mirjam Heine

SAPIKLIĞI CİNSEL TERCİH OLARAK ANLATTI

Pedofilinin cinsel bir tercih olduğu söyleyen Mirjam Heine, "Pedofilleri dışlayarak, onları suçlayarak bir yere varamayız. Pedofili de eşcinsellik gibi doğal bir cinsel yönelimdir. Onları izole etmek çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarını daha da artırır. Bana göre Pedofili bir kişinin yaptığı değil yapmak istediği bir şeydir. Cinsel tercih ve yönelimlerini özgürce yaşamalılar. Tabi ki bu tercihlerini cinsel bir suça bulaşmadan yapmalılar. Pedofillerin sosyal izolasyona tabi tutulmasını, toplumdan dışlanmasını doğru bulmuyorum. Böyle yaparak aslında çocukların cinsel istismarı vakalarını artırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mirjam Heine
Mirjam Heine

TEDX AÇIKLAMA YAPTI

Gelen yoğun tepkilerin ardından açıklama yapmak zorunda kalan TEDX yönetimi, "Konuşmacımız kendi güvenliği için Youtube’da yayınlanan konferans görüntülerinin kaldırılmasını talep etti. Politikamız gereği buna saygı duyduk ve kaldırılmasını onayladık. Ayrıca belirtmek isteriz ki; TEDx olarak Pedofiliyi desteklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Özdağ'dan Akşener'i kızdıracak açıklamalar Bir terörist daha yakalandı Üslerimize dönüyoruz Rusya'daki darbeye dünyadan ne tepki geldi?