Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın "Türkiye Tek Yürek" isimli kampanyaya 30 milyar TL bağışlaması sosyal medyada gündem oldu!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) 115 milyar liranın üzerinde bağış toplanan "Türkiye Tek Yürek" adlı kampanyaya 30 milyar lira bağışlaması sosyal medyada gündem oldu. Merkez Bankası'nın bu hamlesi tepki toplarken bankanın 1999 depreminde de bağış kampanyasına destek olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın "Türkiye Tek Yürek" isimli kampanyaya 30 milyar TL bağışlaması sosyal medyada gündem oldu!

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin enkaza çevirdiği 10 ilde depremzedelerin yaralarının sarılması ve yeni konutların inşası için düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' kampanyası yapıldı. Türkiye'nin 8 ulusal televizyon kanalı ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8 depremzedeler için yardım ortak yayını yaptı. Milyonlarca insanın katıldığı kampanyada 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı. Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamında ayni ve nakdi bağışların tamamı vergi matrah indirimi olarak sayılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın "Türkiye Tek Yürek" isimli kampanyaya 30 milyar TL bağışlaması sosyal medyada gündem oldu! - Resim : 1

Merkez Bankası'nın yaptığı bağış tartışmaları beraberinde getirdi. Yayına bağlanan isimlerden Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası’nın 30 milyar TL bağışta bulunduğunu açıkladı. Merkez'in bu hamlesi tepki topladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın "Türkiye Tek Yürek" isimli kampanyaya 30 milyar TL bağışlaması sosyal medyada gündem oldu! - Resim : 2

Öte yandan Merkez Bankası'nın 1999 depreminde de aynı şekilde bağış yaptığı, durumun iktidara özel bir hamle olmadığı, tepkilerin yersiz olduğu ortaya çıktı.

"Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde depremzedeler için bağışta bulunan şirket, kurum ve isimlerden öne çıkanlar şöyle:

- Merkez Bankası 30 milyar TL bağışta bulundu.

- Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çokar, 20 milyar TL bağış yaptıklarını açıkladı.

- Halkbank Genel Müdürü Osman Aslan, 7 milyar TL bağışta bulunduklarını açıkladı.

- Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 12 milyar TL bağışladıklarını duyurdu.

- Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, 3.5 milyar TL bağışladıklarını açıkladı.

- Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ise Türk Telekom adına 2 milyar TL bağış yaptı. Ayrıca Önal, iş ortakları Korea Telecom’un da 15 milyon TL bağış yaptığını bildirdi.

- Yayına katılan Müge Anlı, Borsa İstanbul Grubu’nun 2 milyar TL bağışladığını açıkladı.

- Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ise telefonla katıldığı yayında önceden sözünü verdiği 500 milyon lira ile birlikte 3 milyar lira bağışlayacağını duyurdu.

- Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Atilla Benli de “2 milyar TL’lik bir destekte bulunacağız” dedi.

- THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, kurum adına 2 milyar TL bağışladıklarını açıkladı.

- Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sözünü verdiği 650 milyon lira ile birlikte 2 milyar lira bağışlayacaklarını bildirdi.

- Esra Erol, TMSF’nin 2 milyar TL bağışladığını açıkladı.

- Emlak Konut 1 milyar TL bağışta bulundu.

- Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir 1 milyar TL bağışladı.

- Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, 950 milyon TL bağışladı.

- Zirve Holding, Turkuvaz Medya Grubu adına 700 milyon TL bağış yaptı.

Kaçak kat değil kaçak bina! Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Haluk Levent AHBAP'tan istifa mı edecek? 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 115 milyar 146 milyon 528 bin bağış