TCG Alemdar, Norveç'teki DYNAMIC MONARCH-24 Tatbikatında Görevde

TCG Alemdar, Norveç'te düzenlenen DYNAMIC MONARCH-24 tatbikatında aktif olarak yer alıyor.

TCG Alemdar, Norveç'teki DYNAMIC MONARCH-24 Tatbikatında Görevde

Türkiye'nin deniz kuvvetleri, milli savunma alanındaki güçlü varlığını sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) yaptığı açıklamaya göre, TCG Alemdar adlı denizaltı kurtarma gemisi, Norveç'te düzenlenen DYNAMIC MONARCH-24 tatbikatında yer alıyor.

Tatbikat Detayları

8-21 Eylül tarihleri arasında sürdürülecek olan tatbikat, Norveç Deniz Kuvvetleri'nin Hnoms Utstein denizaltısıyla birlikte gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, satha çıkma kabiliyetini kaybetmiş bir denizaltının aranması faaliyetleri yürütülüyor.

Gelişmiş Teknoloji ve Eğitim

TCG Alemdar'da konuşlu TCB ISTAKOZ-2 ROV cihazı ile denizaltı tespiti ve acil yaşam destek paketinin denizaltıya ulaştırılması eğitimi de gerçekleştiriliyor. MSB, tatbikat sırasında çekilmiş fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Tatbikat, Türkiye'nin uluslararası askeri işbirliklerinin güçlendirilmesi açısından önemli bir fırsat oluşturuyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TCG Alemdar denizaltı kurtarma gemisinin, Norveç'te devam eden...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TCG Alemdar denizaltı kurtarma gemisinin, Norveç'te devam eden DYNAMIC MONARCH-24 tatbikatına katılım sağladığını bildirdi.

Tuna Nehri'nde İkinci Dünya Savaşı'na Ait Alman Savaş Gemisi Kalıntıları Ortaya Çıktı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Van'da İş Dünyasıyla Buluştu Otopsi raporuna göre İsrail yalan söylüyor! Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yangın lontrol altında