TBMM'ye kura ile 275 işçi alınacak! İşte branş ve kontenjan dağılımları

Türkiye Büyük Millet Meclisi kura çekimi ile 275 sürekli işçi alımı yapılacağını açıkladı. TBMM işçi alımı 2024 başvuru ekranı erişime açılırken Meclis sürekli işçi alımı başvuruları 14-27 Ekim tarihleri arasında alınacak.

TBMM'ye kura ile 275 işçi alınacak! İşte branş ve kontenjan dağılımları

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İdari Teşkilatı bünyesinde görevlendirilmek üzere 275 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu.

TBMM personel alımı için başvuru tarihleri, başvuru şartları ve başvuru sürecine ilişkin tüm detaylar açıklandı.

Meclis'te çalışmak isteyen adaylar için kritik önem taşıyan işe alım için noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile hak sahipleri belirlenecek.

MECLİS'E GİRECEK MESLEKLER

Kebapçı

Dönerci

Pideci

Bakıcı Anne

Cankurtaran

Araç Yıkama İşçisi

Asansör Bakım ve Onarım İşçisi

Aşçı

Atık Toplayıcısı

Bahçıvan

Bulaşıkçı

Ciltçi

Çamaşırhane İşçisi

Çatı İşçisi

Çilingir

Dijital Baskıcı

Döşemeci

El Dekor Süslemeci

Elektronikçi

Fayans İşçisi

Garson

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı

İnşaat Boyacısı

Kaynakçı

Marangoz

Resepsiyon Görevlisi

Şoför

Temizlik İşçisi

27 EKİM 2024 SON BAŞVURU TARİHİ

TBMM tarafından duyurulan sürekli işçi alımı için başvuru süreci 14 Ekim 2024 tarihinde başlamış olup, başvurular 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

Bunun yanı sıra adaylar başvurularını yalnızca elektronik ortamda gerçekleştirebilecek.

Başvuru için belirlenen bu tarihlerin dışına çıkılmaması gerekmekte olup, başvuruların süresinde yapılmaması durumunda adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURULAR E-DEVLET'TE

TBMM personel alımı başvuru işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden TBMM/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım modülü aracılığıyla yapılacak.

KURA ÇEKİLECEK

TBMM personel alımı başvuruları tamamlandıktan sonra 18 Aralık 2024 tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Kura çekimi dijital ortamda gerçekleştirilerek TBMM’nin resmi internet sitesi üzerinden canlı yayınlanacak.

Kura çekimi sonucu belirlenen adaylar, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına tabi tutulacak ve uygun bulunan adaylar sürekli işçi olarak göreve başlayacaklar.

Kura çekiminin sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar kura çekiminin canlı yayınına https://www.tbmm.gov.tr adresinden ulaşabilecekler.

TBMM PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

TBMM’de çalışmak isteyen adayların başvurabilmeleri için belirlenen bazı genel ve özel şartlar bulunuyor.

Şartların sağlanması, başvuru sürecinin kabul edilmesi için büyük önem taşımakta. TBMM personel alımında aranan başlıca şartlar ise şu şekilde belirlendi;

Türk Vatandaşı Olmak: Adayların başvuru yapabilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı: Başvuruda bulunacak adayların, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Yani, 27 Ekim 2024 tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış adaylar başvuruda bulunabilir.

Kamu Haklarından Mahrum Olmamak: Adayların, kamu haklarından mahrum bulunmaması gerekmektedir. Bu kapsamda, Anayasal düzene ve devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar başta olmak üzere, belirli suçlardan mahkûmiyet almamış olmak şartı aranmaktadır.

Askerlik Durumu: Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, tecilli ya da muaf durumda olmak gerekmektedir. Askerlikle ilişiği bulunan adaylar başvuruda bulunamayacaktır.

Sağlık Durumu: Adayların, görevlerini sürekli yapmalarına engel olacak bedensel ya da zihinsel bir sağlık sorunlarının bulunmaması gerekmektedir.

Emeklilik veya Malullük Aylığı Almamak: Adaylar, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmalıdır (dul ve yetim aylığı alanlar hariç).

Disiplin Durumu: Adayların, daha önce kamu görevinde çalışırken meslekten ya da görevden ihraç edilmemiş olması gerekmektedir.

Genel şartların yanı sıra TBMM’nin ilan ettiği Sürekli İşçi Alımı Aranan Nitelikler Tablosu içerisinde yer alan özel niteliklerin de sağlanması gerekiyor.

Belirtilen tabloda her bir kadro için gereken eğitim, deneyim ve yetkinlik şartları detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Adayların başvurularını yapmadan önce bu tabloyu dikkatlice incelemeleri ve ilgili pozisyonun gerekliliklerine uygun olup olmadıklarını teyit etmeleri tavsiye ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Safedi'yi kabul etti Savunmaya ek kaynak görüşmesi ertelendi Sivas'ta Çalınan Büyükbaş Hayvanlar Bulundu Kazakistan ve Ermenistan Liderleri Bir Araya Geldi