TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Türkmenistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

Kurtulmuş, Türkmenistan’da önemli temaslarda bulundu, ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Türkmenistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a iniş yaptı.

RESMİ KARŞILAMA TÖRENİ

Kurtulmuş, Aşkabat Uluslararası Havalimanı’nda, Türkmenistan Meclisi Türkiye-Türkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Yusufkulu Eşşav, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

RESMİ PROGRAM VE KATILIMCILAR

TBMM Başkanı Kurtulmuş’a, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da eşlik ediyor.

ULUSLARARASI FORUM VE İKİLİ GÖRÜŞMELER

Kurtulmuş, Aşkabat’ta, Büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum günü dolayısıyla düzenlenecek olan “Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi - Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu”na katılacak. Bu forum kapsamında çeşitli ikili görüşmeler yapacak.

MECLİS ZİYARETİ VE ÖNEMLİ TOPLANTILAR

Ayrıca Kurtulmuş, Türkmenistan Meclisi'ni ziyaret ederek Meclis Başkanı Dünyagözel Gulmanova ile bir araya gelmesi bekleniyor. Kurtulmuş’un Türkmenistan Milli Lideri Gurbangulu Berdimuhammedov ile ve Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov ile de önemli görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Türkmenistan’ın başkenti...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a geldi. Kurtulmuş’u, Aşkabat Uluslararası Havalimanı’nda yöresel kıyafetli çocuklar karşıladı.

Dana etinden daha pahalı olan domuz eti neden kullanılıyor? Türkiye ve Arnavutluk Arasında Stratejik İlişkiler Bakanlık sahte balları da ifşa etti Bakanlık Köfteci Yusuf'u listeye ekledi