TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa Vurgusu

Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi açılışında yeni anayasanın önemini vurgulayarak, adalet ve demokrasinin geliştirilmesi çağrısında bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa Vurgusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışında konuşarak, yeni anayasaya dair önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, yeni anayasa ya da köklü değişikliklerin sadece siyasi bir tartışma olmadığını, aynı zamanda adalet, özgürlük ve demokrasi ekseninde Türkiye'nin gelişimi için zaruri olduğunu ifade etti.

Üniversitelerin Rolü ve Sorumlulukları

Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi'nin Cumhuriyet tarihinin önemli kurumlarından biri olduğunu belirterek, üniversitelerin toplumsal sorumluluk anlayışıyla hareket ettiğini vurguladı. Üniversitelerin sadece bilim öğretmekle kalmayıp, yaşanan değişimleri anlamak ve yönetmekle de sorumlu olduklarını söyledi.

Yenilikçi Teknolojiler ve Genç Mühendisler

Teknoloji alanındaki hızlı gelişmelere dikkat çeken Kurtulmuş, Türkiye'nin savunma sanayisindeki genç mühendislerin önemli bir rol oynadığını belirterek, yaş ortalamasının 33 olduğunu ifade etti. Bu durumun, Türkiye'nin yüksek teknolojilerde öncü olma potansiyelini artırdığını kaydetti.

Demokratik Bir Anayasa İçin Destek İstedi

Kurtulmuş, yeni anayasa yapım sürecinde üniversitelerden güçlü bir destek talep ederek, fikirlerin demokratik bir ortamda tartışılmasının önemine vurgu yaptı. 1982 Anayasası'nın birçok sorunun kaynağı olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin bu anayasadan kurtulma zamanının geldiğini ifade etti.

Meclis ve Anayasa Süreci

Mevcut Meclis'in demokratik temsil kabiliyetinin en yüksek seviyede olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu süreçte her görüşün dikkate alınacağı bir zemin oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, 'Türkiye'de bu anayasayı yapmak Meclisin hakkı değildir' diyenlerin sözlerine karşı çıkarak, Meclis'in yeteneklerini vurguladı.

Dünya düzeninin çok kutuplu hale geldiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin uluslararası önemi ve güçlü bir toplum için hukuk ve yeni bir anayasa ihtiyacını vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı dolayısıyla...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı dolayısıyla rektörlük binasındaki Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen programa katılarak konuşma yaptı.

2024 Nobel Edebiyat Ödülü Han Kang'a Gitti 2024 Nobel Edebiyat Ödülü Han Kang'a gitti Max Blumenthal'ın Batı Medyasını Eleştiren Açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pelin Karaca Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu