TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Türkmenistan'da Adil Küresel Sistem Çağrısı

Kurtulmuş, Türkmenistan'da düzenlenen forumda adil bir küresel sistem kurulması gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Türkmenistan'da Adil Küresel Sistem Çağrısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan'ın Aşkabat kentinde düzenlenen "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"na katıldı. Kurtulmuş, forumda yaptığı konuşmada, bölge ülkeleri ve halkları için mevcut zenginliklerin büyük avantajlar sunduğunu belirtti.

Mahtumkulu Firaki'yi Anma

Kurtulmuş, büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum yılı münasebetiyle düzenlenen forumda, Firaki'nin bağımsızlık mücadelesinin ve sanatsal mirasının önemini vurguladı. "Firaki’nin bağımsızlık aşkı ve zulme karşı duruşu, onun en belirgin özelliklerindendi," dedi. Ayrıca, "Türkmenler bağlasa bir yere beli / Kurutur Gulzum’u, Derya-yı Nil’i" dizelerini okuyarak, Firaki'nin eserlerinin birleştirici gücüne dikkat çekti.

Filistin'deki Soykırım ve Yeni Dönem Çağrısı

Soğuk savaş sonrası Türk-İslam dünyasının önemli mesafeler kat ettiğini belirten Kurtulmuş, "Dünyanın gözü önünde Filistin halkı bir soykırıma tabi tutulmaktadır," diyerek mevcut duruma tepki gösterdi. Kurtulmuş, bölgedeki sorunların çözülmesi için Türk-İslam dünyasının yeni bir küresel sistem inşa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Adil Bir Küresel Sistemin Gerekliliği

Kurtulmuş, konuşmasında, "Uluslararası kurumlar artık taşınamaz bir yük haline gelmiştir," ifadesini kullanarak, Türk-İslam dünyasının, yeni bir adalet ve güvenlik mimarisine ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Genç nüfus, maddi ve manevi zenginliklerin birleşimi ile adil bir sistemin hayata geçirilmesi için seferber olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasının sonunda, "Yolunuz ak olsun, yoldaşınız hak" diyerek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta büyük Türk şairi Mahtumkulu...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum günü vesilesiyle düzenlenen "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"na katılarak konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Bakan Göktaş, Dünya Kız Çocukları Günü'nde Kız Çocuklarıyla Buluştu TÜRK-İŞ'ten Emekli Maaş Farkı Değerlendirmesi Türkiye, KFOR Komutasını İtalya'ya Devretti Yusuf Akkaş'tan yeni açıklama: Kimler neden yapıyor?