Taşkent'te Türk ressamın gravür sergisi açıldı

Türk ressam Mustafa Küçüköner'in gravür sergisi, Taşkent'te kültürel bağları güçlendirmek amacıyla açıldı.

Taşkent'te Türk ressamın gravür sergisi açıldı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent, Türk ressam Mustafa Küçüköner'in "Atayurt'tan Anayurda Mimari Miras" adlı gravür sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı. Sergi, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Ziraat Bankası Özbekistan, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Taşkent Büyükelçiliği'nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

SERGİDE NELER VAR?

Sergide, Türk dünyasının en güzel tarihi yapılarından ve medreselerinden esinlenen toplam 30 adet gravür resmi sunulmakta. Bu eserler, Türk öz kültürünü yansıtarak izleyicilere derin bir etki bırakıyor.

AÇILIŞ TÖRENİ

Açılışa katılanlar arasında Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, DTİK Özbekistan Temsilcisi Atilla Aydoğmuş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve Ziraat Bankası Özbekistan Genel Müdürü Volkan Güldürmez yer aldı. Büyükelçi Bekar, serginin iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişimini simgelediğini belirtti.

KÜLTÜREL BAĞLAR VE SANATA DESTEK

Ziraat Bankası Özbekistan Genel Müdürü Güldürmez, bu serginin, daha önceki Osmanlı Padişah Tuğraları sergisinin ardından düzenlendiklerini hatırlatarak bankanın sanata olan desteğinin önemine vurgu yaptı.

DTİK Temsilcisi Aydoğmuş ise, Türk sanatçılarının Özbekistan'daki etkinlikleri ile iki ülkenin kültürel bağlarını güçlendirmesi gerektiğini ifade etti.

ÜNİVERSİTE İŞBİRLİKLERİ

Prof. Dr. Zorlu, üniversitenin Özbekistan'daki pek çok kurumla işbirliği gerçekleştirdiğini vurgularken, bu tür sergilerin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da derinleştireceğine inandığını belirtti.

RESSAMDAN AÇIKLAMALAR

Ressam Küçüköner, sergide sergilenen 27 eserden 15'inin Özbekistan'daki tarihi medreseleri temsil ettiğini açıkladı. Sergi, Ziraat Bankası Özbekistan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve 20 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Türk ressam Mustafa Küçüköner'in

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Türk ressam Mustafa Küçüköner'in "Atayurt'tan Anayurda Mimari Miras" adlı gravür resim sergisi açıldı. Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Ziraat Bank Özbekistan, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Taşkent Büyükelçiliğinin destekleriyle Taşkent'te açılan sergide ressam Küçüköner'e ait, Türk Dünyasının en güzel tarihi yapı ve medreselerinin yansıtıldığı 30'a yakın gravür resmi sergileniyor.

Oruç Reis'in Süveyş Kanalı geçişi Belgrad'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli çağrı! G20 Kadının Güçlendirilmesi Toplantısı Brezilya'da gerçekleşti Bayburt'ta Tütünsüz Kurum Projesi Pasif İçiciliğe Son Veriyor