Tarihçi Erhan Afyoncu'dan hilafet bayrağı tartışmalarıyla ilgili açıklama: Öyle bir bayrak yok

İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşünden dönen bir vatandaşa Kelime-i Tevhid bayrağı açtığı gerekçesiyle saldırılması olayı sonrası başlayan tartışmalara ünlü tarihçi yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu, "Hilafet bayrağı diye bir bayrak yoktur. Halifelik hangi devlette ise hilafeti temsil eden bayrak o devletin bayrağıdır" dedi.

Tarihçi Erhan Afyoncu'dan hilafet bayrağı tartışmalarıyla ilgili açıklama: Öyle bir bayrak yok
  • İstanbul Galata Köprüsü'nde binlerce kişinin katıldığı Gazze yürüyüşünden dönen bir vatandaş, Kelime-i Tevhid bayrağı açtığı gerekçesiyle üniversite öğrencisi E.A tarafından "Siz Arap sevicisiniz" sözleriyle saldırıya uğradı.
  • Sonrasında E.A., gözaltına alınmasının ardından mahkemece tutuklandı.
  • Yaşanan olay sosyal medyada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.
  • Bir kesim hilafet bayrağı açmanın da anayasal suç olduğunu savunurken; diğer bir kesim ise bayrağın hilafet değil, Kelime-i Tevhid bayrağı olduğunu söyledi.
  • Tarihçi yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu, tartışmalara son noktayı koydu.
Tarihçi yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu
Tarihçi yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu

"HİLAFET BAYRAĞI DİYE BİR BAYRAK YOK"

  • Hilafet bayrağı diye bir bayrağın olmadığını belirten Afyoncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Hilafet bayrağı diye bir bayrak yoktur. Halifelik hangi devlette ise hilafeti temsil eden bayrak o devletin bayrağıdır. Osmanlı döneminde hilafeti temsil eden bayrak Türk bayrağı idi. Üstte 14 Kasım 1914'te Osmanlı Devleti'nin cihad ilanı.

Tarihçi Erhan Afyoncu'dan hilafet bayrağı tartışmalarıyla ilgili açıklama: Öyle bir bayrak yok - Resim : 2

Metrobüsün üstünde yolculuk yaptı Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama İran'daki saldırı ne anlama geliyor? ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye gelecek