Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller için Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özer Uçuran Çiller'in ülke için ekonomi alanında hizmetlerde bulunduğunu hatırlatarak, "Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.

Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı

Eski başbakanlardan Tansu eşi Özer Uçuran Çiller önceki gün Yeniköy'deki evinde kalp krizi geçirerek 86 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1

Çiller için bugün Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Tansu Çiller, taziyeleri kabul etti.

Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EKONOMİ ALANINDA HİZMETLERİ OLAN KARDEŞİMİZDİ

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan namazın ardından kısa bir konuşma yaparak Çiller'in yakınlarına sabır diledi:

"Şu anda musalla taşında bulunan Özer kardeşimiz geçmişte özellikle ekonomi alanında hizmetleri olan kardeşimizdi. Eşi Tansu hanım da başbakanlık yaparak ülkemize hizmet etmiş bir hanımefendiydi. Rabbim inşallah makamlarını ali eder, taksiratını hasenata tebdil eder.

Bizler de ülkemiz için elde ettiğimiz imkanları yine ülkemizin geleceği için kullanma noktasında adımlarımızı atarız. Son dönemlerde de kendisiyle tanışma fırsatı buldum. Rabbim mekanını cennet eylesin. Tüm tanıyanlarına sabırlar diliyorum."

Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3

Çiller’in naaşı cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığına defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4

Kaynak: İHA

İSKİ duyurdu: İstanbul'un 3 ilçesinde 10 saatlik su kesintisi olacak Sıcaklara aldanmayın! El Nino gidiyor, La Nina geliyor Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanının yerine kayyım atandı Düşük doğurganlığa karşı önlem alınacak