T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu'na Katılarak Uzay Alanında Yeni Bir Dönüm Noktası Yakaladı

T3 Vakfı, IAF'a üyeliği ile uzay teknolojileri alanında Türkiye'nin uluslararası arenada konumunu güçlendiriyor.

T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu'na Katılarak Uzay Alanında Yeni Bir Dönüm Noktası Yakaladı

Türkiye'nin önde gelen teknoloji kuruluşlarından T3 Vakfı, uzay ligindeki hedeflerini daha da ileri taşımak amacıyla Uluslararası Uzay Federasyonu (IAF) üyeliğini kazandı.

Elvan Kuzucu Hıdır: "Üyeliğimizin Önemi Büyük"

T3 Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır, üyeliklerinin onaylandığını belirtti. Hıdır, "IAF'nın düzenlediği etkinliklere katılmak, ülkemizin uzay alanındaki hedeflerini uluslararası platformda paylaşmamıza olanak tanıyacak" ifadelerini kullandı.

Uzay Ekosisteminin Gelişimi

IAF, bu yıl 14-18 Ekim tarihlerinde İtalya'nın Milano kentinde gerçekleştirilen 75. Uluslararası Uzay Kongresi'nde üye kabul etti. Hıdır, Türkiye'nin uzay ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir adım atıldığını vurguladı.

TEKNOFEST Finalistleri Milano'da

Hıdır, bu yıl TEKNOFEST etkinliğinde finale kalan ekiplerin, kongrede sunum yapmak için makaleler hazırladıklarını, 7 öğrencinin sunumlarının kabul edildiğini söyledi. Bu başarı, T3 Vakfı'nın genç nesilleri destekleme misyonunun bir parçası olarak değerlendirildi.

Uluslararası İşbirlikleri İçin Fırsatlar

IAF'nın 1951'de kurulduğunu belirten Hıdır, "Bu federasyon, uluslararası işbirliklerinin artırılması adına son derece önemli bir platform sunuyor" dedi. T3 Vakfı'nın çalışmaları, uzay alanında Türkiye'nin öncüsü olma hedefini destekliyor.

Türkiye'nin Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Türkiye'ye uzay liginde basamak atlatma hedefiyle...

Türkiye'nin Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Türkiye'ye uzay liginde basamak atlatma hedefiyle Uluslararası Uzay Federasyonuna (IAF) üye oldu.

Antalya Kültür Yolu Festivali 2 Kasım'da Başlıyor Terörist Ahmet Baykara Afrika'da enselendi Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Yol Federasyonu 2024 Dünya Kongresi'ne mesaj MHP Lideri Bahçeli'den açıklamalar