'Suriyeliyim' dedikten sonra "Türk çalıştırmam" sözleriyle tepki toplamıştı! Gerçek bambaşka çıktı

Sosyal medyadaki bir videoda kendisinin Suriyeli bir lokantacı olduğunu belirten şahsın, "Türk çalıştırmam" ifadeleri kullanıcıları ayağa kaldırmıştı. Videodaki şahsın bir Türk ve Bursa’nın Karacabey ilçesinde Halk Eğitim Merkezi eğitmeni tiyatrocu O.A.D. olduğu ortaya çıktı. Savcılığın hakkında yakalama kararı aldığı O.A.D., emniyet güçlerince gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

Sosyal medyada dün paylaşılan "Suriyeli lokantacı Türkler’e iş vermiyor" mesajı verilen paylaşımın yalan olduğu kısa süre içinde ortaya çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriyeli kılığındaki şahsın bir Türk ve Bursa’nın Karacabey ilçesinde Halk Eğitim Merkezi eğitmeni tiyatrocu O.A.D. olduğunu belirtti. Bunun üzerine ırkçılık yapan paylaşımı dolaşıma alan tiyatrocu O.A.D. hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltı kararı alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de O.A.D.'yi gözaltına alındı.

'Suriyeliyim' dedikten sonra "Türk çalıştırmam" sözleriyle tepki toplamıştı! Gerçek bambaşka çıktı - Resim : 1

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da, "Türkiye’ye sığınan bir Suriyeli: Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki, ’Ben yabancı çalıştırmıyorum’" iddiasıyla paylaşılan görüntülerdeki şahıs, O.A.D. isimli tiyatro oyuncusu bir Türk vatandaşıdır" ifadelerine yer verildi.

'Suriyeliyim' dedikten sonra "Türk çalıştırmam" sözleriyle tepki toplamıştı! Gerçek bambaşka çıktı - Resim : 2

BİR ÇOK SİYASİ PAYLAŞIMI ALINTILADI

Gözaltına alınan O.A.D.’nin sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Sahte paylaşım üzerinden bir çok siyasetçi de alıntı yaparak ırkçı ifadeler kullanmıştı. O.A.D.’nin sahte paylaşımını alıntı yapan kişiler hakkında da soruşturma açılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı Kremlin'den Putin-Erdoğan görüşmesi hakkında açıklama Kovid zamanı izne çıkarılmışlardı! 9 bin 56 mahkum her yerde aranıyor Selçuk Bayraktar, ABD uçak gemisine konuk oldu