Haberet'e konuştular: Afrin'in varoşlarına kaçıyorum

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Türkiye'de birçok ilde yıkıma sebep olan deprem, Suriye'de de çok sayıda can kaybına neden oldu. 783 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen Suriye'de, en çok etkilenen bölge Hatay sınırında bulunan Afrin oldu. Haberet, Afrin'e ulaştı, son durumu sordu...

Haberet'e konuştular: Afrin'in varoşlarına kaçıyorum

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem Suriye'de de büyük yıkıma yol açtı. Başta Halep olmak üzere İdlib, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illeri depremden etkilenen şehirler oldu. Haberet, Suriye'de yaşananları Afrin'de bir depremzede ile konuştu...

"İMKANLAR KISITLI, DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Afrin'de yaşayan Bassam Al-Suleiman, “Türkiye ile aynı saatlerde sabah 4.17’de biz de depremi hissettik. Burada bazı bölgeler yerle bir oldu. Kalan bölgeler de kısmi yıkıldı. Bölgede yüzde 80 oranında internet yok. Çok nadir yerlerde çekiyor. Elektrik de saatte bir geliyor ancak. Hava koşulları çok berbat. İnsanlar yağmurun altında bekliyor. Enkazın altında kala bir sürü insan var. Onlar çıkarılamadı şu ana kadar. Arama kurtarma ekibi ve askerin yoğun müdahalesi var. Halktan insanlar da elinden geldiğince kurtarma çalışmalarına destek oluyor. Bölgede 380 ölü, binden fazla yaralı var. Burada yaralılar başta olmak üzere insanlar çok zor durumda. İmkanlar çok çok kısıtlı. Yeterli değil. Desteğe ihtiyacımız var." dedi.

Haberet'e konuştular: Afrin'in varoşlarına kaçıyorum - Resim : 1

"TÜRKİYE'DEKİ DAYANIŞMA BURADA YOK"
Sarsıntıların hiç durmadan devam ettiğini söyleyen Bassam Al-Suleiman, "İnsanlar kıyamet gibi bir şey yaşıyorlar. Türkiye’de ne yaşanıyorsa burada da aynısı yaşanıyor. Burada yeni inşa edilmiş binalar da yıkıldı. Çok düşük yükseklikteki bir katlı binalar bile ortadan ikiye ayrıldı. Bu demek oluyor ki bu binalar yeni inşa edilmesine rağmen depreme dayanıklı yapılmamış. Eskilerin zaten hepsi yıkıldı. Arabalar da hasar gördü. İnsanalar şu an meydanlarda. Sabah bazıları evlerine falan girmişlerdi. Öğlen tekrar artçılar olunca, özellikle 7,6 olan sarsıntı olduktan sonra insanlar artık kesinlikle evine girmiyor. Burada dışardaki insanlar çok daha zor durumda. Türkiye’deki gibi bölgede sosyal dayanışma ve yardım kampanyaları düzenlenmedi. Dışardaki insanlar ve enkazın altındaki insanlar çok çok zor durumda. Durum trajedi. Ailemle birlikte Afrin’in varoşlarına kaçıyorum şu an.”  ifadelerini kullandı.

Haberet'e konuştular: Afrin'in varoşlarına kaçıyorum - Resim : 2

Kaynak: haberet.com

DSÖ, acil sağlık ekibini aktifleştirdi RTÜK, maddi yükümlülükleri 3 ay erteledi Deprem son dakika ölü sayısı kaç? Kılıçdaroğlu açıklama yapıyor!