SpaceX'in CEO'su Elon Musk Türkiye'ye Starlink uyduları gönderebileceğini duyurdu!

Kanada ve ABD vatandaşı Tesla ve SpaceX'in CEO'su tam adıyla Elon Reeve Musk Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamada bulundu. Bir kullanıcının sorusunu yanıtlayan Musk, SpaceX'in Türkiye'ye Starlink uyduları gönderebileceğini ifade etti.

SpaceX'in CEO'su Elon Musk Türkiye'ye Starlink uyduları gönderebileceğini duyurdu!

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Çevre illerden de hissedilen depremde çok sayıda binanın yıkıldığı biliniyor. Bazı vatandaşların sosyal medya üzerinden bilgi paylaşımı yaptıkları görülürken ünlü isimler de yaşanan depreme dair sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyor. Twitter'ın sahibi olan ünlü milyarder Elon Musk da bu isimlerden biri oldu. Musk'tan Kahramanmaraş depremi açıklaması geldi.

SpaceX'in CEO'su Elon Musk Türkiye'ye Starlink uyduları gönderebileceğini duyurdu! - Resim : 1

"TÜRKİYE'YE STARLİNK UYDULARI GÖNDEREBİLİR"
Bir Twitter kullanıcısı, Elon Musk'ı etiketleyip, Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir depremin vurduğunu ve iletişimde sorunlar yaşandığını söyleyerek Starlink yardımı yapıp yapamayacağını sordu.

SpaceX'in CEO'su Elon Musk Türkiye'ye Starlink uyduları gönderebileceğini duyurdu! - Resim : 2

Musk ise bu soruya yanıt vererek, "Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Türk hükümeti onay verir vermez, SpaceX Türkiye'ye Starlink uyduları gönderebilir" ifadelerini kullandı.

Bloomberg'in haberine göre, üst düzey bir yetkili Musk'ın teklifi için "Starlink önerisi için teşekkür ederiz. Türksat'ın yeterli uydu kapasitesi var" dedi.

Kaynak: haberet.com

deprem
Gaziantep Kalesi de deprem yıkıldı Doğu Anadolu fay hattı nereden geçiyor? Dünya Türkiye'ye yardım için harekete geçti! 4. seviye alarm ne demektir, ne anlama gelir?