İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda konuştu

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda konuştu. Soylu, konuşmasında "Tüm yönleriyle bu büyük bir afettir. Ama Türkiye'nin toparlayabilme kabiliyeti ve kapasitesi vardır'' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda konuştu

Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nın kapanışında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 04.17'de gerçekleşen depremlerin ardından saat 04.20'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını söyledi.

Bakan Soylu, depremin ilk önce Osmaniye, Kahramanmaraş veya Gaziantep civarlarında olabileceğini değerlendirdiklerini ancak Pazarcık depremi olduğunu bilgisine ulaştıklarını belirterek "Tekrar Sayın Cumhurbaşkanımızı 1-2 dakika sonra arayıp bilgilendirdik ve bütün arkadaşlarımızla, Başkan Yardımcımız, tüm bakanlarımızla birlikte AFAD merkezine hep beraber ulaştık." dedi.

Daha önce yapılan planlamalarla ilgili bilgi veren Soylu, Türkiye Afet Müdahale Planı'nın işleyen ve sürekli güncellenen bir plan olduğu bilgisini paylaştı.

BİTEN DEĞİL CANLI BİR PLAN
Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'nın da normalde 2025'te bitmesi gerektiğini aktaran Soylu, "Burada birçok hocamızla çalıştık. Türkiye Afet Risk Azaltma Planı konusunda da ilk önce başladığımız il Kahramanmaraş'tı. Kahramanmaraş'ta ODTÜ'lü hocalarla başlamıştık. 'Bunu hemen bitirmemiz lazım Türkiye'de.' dedik. 'Çünkü bütün illerin kendine ait böyle bir yol haritası ve risk azaltma haritası olması lazım.' dedik. 2022'nin ocak ayı itibarıyla da Türkiye Afet Risk Azaltma Planı bir vesileyle Türkiye'de tamamlandı ama bu biten bir plan değildir, bu canlı bir plandır. Sürekli devam etmesi gereken bir plandır." diye konuştu.

DEĞERLENDİRMEYLE VAKİT KAYBEDİLMEDEN ÇIKILDI
Türkiye'nin bu 25-26 günde kendi gücünü gösterdiğini dile getiren Soylu, "Uluslararası alandan elde edebileceği bütün kabiliyetleri ve birikimleri, aynı zamanda destekleri aldı ve bundan erinmedi. Saat 05.30'da uluslararası yardıma çıktık. Yani çıkalım mı, çıkmayalım mı diye bir değerlendirme içerisinde olmadık. Uluslararası yardımın en kısa zamanda Türkiye'ye gelmesini bir vesileyle sağlayabildik ve bunu da gerçekleştirebildik." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN KAPASİTE VE KABİLİYETİ VAR"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük bir felaket olduğunu belirttiği konuşmada "Ama Türkiye'nin bunu toparlayabilme kabiliyeti ve kapasitesi vardır. Bu masa ve bu masanın arkasındaki bütün süreçler bir seferberlik oluşturduğu andan itibaren biz bunu toparlayabilme kabiliyetine sahibiz." dedi.

Kaynak: AA

Süleyman Soylu deprem Kahramanmaraş
Mansur Yavaş ve İmamoğlu'ndan ilk açıklama Davutoğlu'dan 6'lı masadan ayrılan Akşener'e yanıt Haberet Özel: İYİ Parti 5 yıl daha AK Parti'yi kabul etti Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu toplantı yapıyor