Son Dakika: YSK, Van için gerekçeli kararı açıkladı

Son Dakika: Seçime 2 gün kala memnu hakları alınan ve tartışmalar sonrası geri verilen DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan mazbatasını alarak göreve başlamıştı. YSK, Zeydan hakkındaki kararın gerekçesini açıkladı.

Son Dakika: YSK, Van için gerekçeli kararı açıkladı
  • Van'da en çok oyu alan Abdullah Zeydan hakkındaki "memnu hakların iadesi kararı" mahkeme tarafından kaldırılmış, bunun üzerine Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, "seçilme yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle mazbatasını vermemişti.

MAZBATA ZEYDAN'IN

  • YSK, DEM Parti'nin itirazını haklı bularak, mazbatanın Zeydan'a verilmesine hükmetmişti.
  • Zeydan, mazbatasını alarak göreve barlarken YSK alınan kararın gerekçesini açıkladı.

Son Dakika: YSK, Van için gerekçeli kararı açıkladı - Resim : 3

"SEÇİLME YETERLİLİĞİNİ TAŞIMAKTADIR"

Açıklamada şunlar kaydedildi:

  • "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (Dem Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Abdullah Zeydan'ın adli sicil ve arşiv kaydında yer alan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezasına ilişkin süresi içinde kesinleşmiş  yasaklanmış hakların geri verilmesi kararının Van İl Seçim Kuruluna ibraz edildiği anlaşılmaktadır.
  • Belediye başkanlığı adaylıkları kesinleştikten sonra 29 Mart 2024 tarihinde usulüne uygun şekilde kesinleşmiş yasaklanmış hakların geri verilmesi kararının aynı mahkeme tarafından iptaline karar verilmiş olsa da, sonradan kanuna aykırı şekilde verilen bu karar da henüz kesinleşmemiştir.

Son Dakika: YSK, Van için gerekçeli kararı açıkladı - Resim : 5

  • 4/4/2023 tarihli ve usulüne uygun olarak kesinleştirilen yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı halen hukuk dünyasında varlığını korumaktadır." 

"KENTİN DİNAMİKLERİ İLE HİZMET YAPACAĞIZ"

  • Öte yandan bugün ilk açıklamasını yapan Zeydan, "Kentin dinamikleri ile hizmet yapacağız. Önümüzdeki çok iş var. Bundan sonra önümüze bakıp, halkımıza hizmet edeceğiz" dedi.

Son Dakika: YSK, Van için gerekçeli kararı açıkladı - Resim : 7

Kaynak: Ajanslar

Kütahya'da oylar yeniden sayılacak "Binali Yıldırım aradı Kemal bey aramadı" Minik hayranı Cumhurbaşkanı'nın boynuna atladı Şaban Sevinç'ten 'Kılıçdaroğlu' kulisi