Son Dakika: TBMM'den İsveç'in NATO üyeliği görüşüldü! Daha geniş bilgi toplanması için toplantı ertelendi

Son dakika haberleri... TBMM Dışişleri Komisyonunda İsveç'in NATO'ya katılmasını öngören protokol için görüşme gerçekleşti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, İsveç'te PKK'ya yönelik özeleştirinin başladığını vurguladı. Komisyon daha fazla bilgi toplamak için yeni bir toplantı talep etti. Önümüzdeki günlerde yapılması beklenen toplantının tarihi kesinleştirilmedi.

Son Dakika: TBMM'den İsveç'in NATO üyeliği görüşüldü! Daha geniş bilgi toplanması için toplantı ertelendi
  • TBMM Dışişleri Komisyonunda İsveç'in NATO'ya katılmasını öngören protokolün görüşmeleri ertelendi.

Son Dakika: TBMM'den İsveç'in NATO üyeliği görüşüldü! Daha geniş bilgi toplanması için toplantı ertelendi - Resim : 1

  • TRT Haber muhabiri Özlem Argun canlı yayında TBMM'deki komisyonda yaşanan gelişmeleri aktardı.
  • Fuat Oktay başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, komisyon üyelerini bilgilendirdi. İsveç'in Türkiye'ye taahhütlerini yerine getirmek için neler yaptığını aktardı.

Akçapar komisyonda şu açıklamalara yer verdi;

Artık İsveç'te PKK'ya yönelik olarak bir özeleştiri dönemi başladı. PKK artık İsveç'te rahat hareket edemiyor. 1 Ekim'de yeni bir terörle mücadele yasası çıktı.
  • PKK'nın para merkezinin kapatıldığı. İsveç hükümetinin terör örgütü PKK'nın temsilcileriyle görüşmelere son verildiği.
  • Sunumun ardından komisyon üyeleri de söz aldı. Daha geniş bilgi edinmek ve istişareler için yeni bir toplantı talebi oldu. Maddelere geçilmeden ve yeni bir toplantı tarihi verilmeden görüşme tamamlandı.

Son Dakika: TBMM'den İsveç'in NATO üyeliği görüşüldü! Daha geniş bilgi toplanması için toplantı ertelendi - Resim : 2

"İSVEÇ NE YAPIYOR TAKİP EDİYORUZ" DEMİŞTİ

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleşen AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
  • Erdoğan, gazetecilerin "İsveç'ten halen terörle mücadele konusunda somut adım göremedik" diyerek yönelttiği soruya şu ifadelerle cevap verdi;
Şu anda bizimki komisyonda. Bir taraftan plan bütçe çalışmalarımız var. İsveç ne yapıyor ne ediyor onu da takip ediyoruz
İmamoğlu 'Partiyi ANAP'laştırmak istiyor' sözlerine yanıt verdi Neden göğe bakıyorlar? CANLI | İstanbul'da yerel seçim kulisleri Bakan Fidan: Gazze’deki yasa dışı kuşatmanın halen devam etmesi utanç verici