Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik

Son Dakika: Terörle mücadele oturumunda konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik" dedi. Mehmetçik'in siyasi malzeme yapılmasının asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Bakan Güler son 5 günde sınır ötesinde yürütülen operasyonlarda 114 hedefin imha edildiğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise terörü kaynağında yok ettiklerini belirterek "ABD ve Rusya PKK'ya göz yumuyor" dedi.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik

Son Dakika: TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenlendi.

"MÜCADELEMİZ TERÖR BU TOPRAKLARDAN ATILANA KADAR DEVAM EDECEK"

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Vekalet savaşı adını verdikleri bu süslü terim acımasız emperyalist saldırıdır. Teröre karşı amasız fakatsız karşı durmak boynumuzun borcudur. Son terörist kalmayıncaya kadar değil terör bu topraklardan atılana kadar teröre karşı kararlı mücadelemiz devam edecek. Teröre kimlerin destek verdiğini gayet iyi biliyoruz. Amaçları ülkeleri istikrarsızlaşmak, yeni devletler ortaya çıkarmak ve halkları birbirine karşı düşmanlaştırmaktır.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 1

"TOPLUMSAL HUZURUMUZU KİMSENİN BOZMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Tüm ülkeleri Türkiye'nin bu haklı mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz. Teröristlerin esas amaçlarından biri de birliğimizi bozma. Gücümüzü özgürlükçü siyasetimize de borçlu olduğumuzu biliyoruz. Toplumsal huzurumuzu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 2

"TERÖRE VERİLMİŞ DESTEK KARANLIĞA SIKILMIŞ KURŞUN GİBİDİR"

Terörün hayatımızın akışını bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye sorunlarını çözmeye muktedir devlettir. Terör belasını da yok edip tarihin çöplüğüne atacaktır.

Teröre verilmiş destek karanlığa sıkılmış kurşun gibidir. Bir gün o kurşunun kendilerini de vuracağını unutmamalılardır."

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 3

"SPEKÜLASYONLAR OLUŞTURULMAKTA"

Kurtulmuş'un ardından söz alan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise şunları kaydetti:

"Sizleri MSB mensupları adına saygıyla selamlıyorum. Sözlerimin başında milletimizin güvenliği için şehadete ulaşan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Terörle mücadelede örgütlere ağır darbeler indirdik. Hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik. En büyük pay şehitlerimize ve gazilerimize aittir.

Silahlı kuvvetlerimiz tehditleri sınırlarımıza dayanmadan bertaraf etmek için cansiperane mücadele vermekte.

Spekülasyonlar oluşturulmakta. Kahraman Mehmetçiğin mücadelesine zarar verme amaçlı olduğu görülmektedir.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 4

"ACILARIMIZ SİYASİ MALZEME YAPILAMAZ"

Stratejik ön görüden yoksun, bilinçsiz söylemlere de şahit oluyoruz. Yakın geçmişte yaşananları unutmuşa benziyorlar. Böyle hassas konuda birlik içinde olmak yerine acıların siyasi malzeme yapılması kabul edilemez.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 5

2015 itibaren yurt içinde birçok bölgede PKK, YPG, DEAŞ saldırılarında artış yaşandı.

Çok sayıda kahramanımızı şehit verdik. Mayın ve el yapımı patlayıcılar ile çok sayıda güvenlik gücümüz şehit oldu. 

Süreci farklı değerlendirenler var. Suriye'de bedel ödediğimiz söyleniyor ancak oradaki tedbirleri almadan önce ödemiştir. Harekatlarımız hem bizim hem bölge halkının menfaatlerine uygun şekilde devam ediyor.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 6
Terörle mücadele oturumunda CHP sıraları

Terörü kaynağında yok etme stratejisi uyguladık. Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarımızın icrasına da başlanmıştır. 2019 yılında başlatılan pençe harekatları ve eylemlerin kısıtlanmasında önemli başarı sağlanmıştır. Üs bölgeleri sayesinde yaklaşık 300 kmlik 30 km derinlikte güvenli hat oluşturduk. Pençe Kilit operasyonu ile kilit kapatılmış, emniyetimiz tesis edilmiştir. Aralarında PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kadro etkisiz hale getirildi. Pençe harekatlarımız sonrası ağır tahribata uğrayan PKK harekat alanlarımızı öncelikli hale getirdi. Sivil yerleşim yerlerini de örtü olarak kullanmaktalar.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 7

"ŞU AN ORADA OLMASAYDIK ŞEHİRLERİMİZDE DAHA BÜYÜK BEDELLER ÖDEYECEKTİK"

Irak'taki varlığımız sayesinde ülkemizin tamamında güvenlik ve huzur ortamı tesis edildi. Teröristler temizlendikçe yatırımlar büyük bir ivme kazanmıştır. Sık sık bölgeye gidiyorum. Sizlerin de huzur ortamını görmeniz için bu şehirlerimizi görmenizi tavsiye ediyorum. Gabar'da petrol çıkıyorsa, Hakkari yaylaları turist ağırlıyorsa bunlar terörü kaynağında yok etme stratejisi sayesindedir.

Şu an orada olmasaydık örgütün sınırlarımıza saldırıları önceki gibi devam edecek, şehirlerimizde daha büyük bedeller ödeyecektik.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 8

"ACİZ TERÖRİSTLERİN SON ÇIRPINIŞLARI"

Bugün artık yurt içinden tek bir şehit haberi gelmiyor, üs bölgelerimize tek bir saldırı yapılmıyor. Bu da terörü kaynağında yok etme stratejimizin başarısını gösteriyor.

Mehmetçik karşısında aciz kalan teröristlerin son çırpınışları. Teröristlerin kalbi Zap'a ulaşmamız, örgütün son direncini Pençe-Kilit sahasında ortaya koymasına sebep oldu.

"SON 5 GÜNDE 78 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Irak'ın kuzeyinden gelen haberlerle acımız büyük ancak intikam için kudretimiz daha büyük. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Üs bölgelerimize yönelik saldırı girişimleri oldu. Bu saldırılara mukabil 1089 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 523 mayın EYP temizlendi, 3 bin 416 silah, 1 milyon 316 bin mühimmat imha edildi.

Son 5 günde 78 terörist etkisiz hale getirildi. Bunların hiçbiri acımızı dindirmez. Kim ne destek verirse versin terör koridoru oluşturulmasına müsaade etmeyeceğiz.

Irak ve Suriye'de kapsamlı hava harekatları başlatılmıştır. 114 hedef imha edilmiştir. Irak'ın kuzeyindeki saldırılar, kesintisiz mücadelenin gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Teröristler mağaralarında güvende olduklarını zannederken Mehmetçik tarafından inlerine gömülmüştür."

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 9

HAKAN FİDAN: ÖRGÜT SURİYE VE IRAK'TA GÜÇSÜZLÜKTEN İSTİFADE EDEREK ZEMİN KAZANDI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da sözlerine şehitlerimize rahmet dileyerek başladı. Fidan, Türkiye'nin terörle mücadelede ezber bozan bir stratejiyle esaret gömleğini üzerinden çıkardığını belirterek şunları kaydetti:

"Özgürlük güvenlik dengesinde altın oran yakalanmıştır. Örgüt silahlı varlığını kaybetmiştir. Ülkemizin her bölgesi emniyet içinde yaşanılır hale gelmiştir. daha çok Suriye ve Irak'ın tehdidi haline gelmiştir. Ülkemizi hedef alan örgütler birbirleri ile etkileşim halindedir. Yeri geldiğinde iş birliği de yapıyorlar. 

Tehdidi kaynağında bertaraf ediyoruz. Tüm altyapısını teker teker yok ediyoruz. Yönetici kadrosunu da elimine ediyoruz. Irak ve Suriye sahasındaki operasyonlarımız BM 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkımızdan doğuyor. Terörle mücadele diplomasimizi kararlılıkla yürütüyoruz. Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede siyasi ayağı olduğunu bilerek şekillendiriyoruz. Örgüt Suriye ve Irak'ta güçsüzlükten istifade ederek zemin kazandı.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 10

"SURİYE, DEAŞ İLE MÜCADELE KİSVESİ ALTINDA PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPILMAKTADIR"

DEAŞ ile mücadele kisvesi altında Kerkük'e davet edilen PKK'nın Sincar'a yerleşmesi önemli gelişmelerden olmuştur. Anılan örgütler arasında ihtilaflı bölgelerde çatışma görülmemesi bu durumun kanıtıdır. Sünni ve Şii ayrışması PKK tarafından istismar edilen konudur.

Suriye'de örgüt DEAŞ ile mücadele bahanesi ile destekçilerini çeşitlendirmeye çalışmakta. Suriye, DEAŞ ile mücadele kisvesi altında PKK ile işbirliği yapılmaktadır.

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 11

"ABD TERÖRE DESTEK VERİYOR"

PKK ile Suriye sahasında sonuna kadar mücadele edeceğiz. ABD, Suriye'de DEAŞ ile mücadele bahanesi ile terör örgütüne destek vermektedir.

Teröristlerin kurduğu yapıların propagandasına karşı girişimlerimiz sürecektir. PKK finansman bağlamında Avrupa ile etkileşim içindedir. PKK'nın finans kaynağının kurutulması için her türlü çabayı yürütüyoruz.

PKK'nın zorla silah altına aldığı çocukların durumu BM raporlarına yansımıştır."

Son Dakika: TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakan Güler'den 'orada ne işimiz var' diyenlere yanıt: Orada olmasaydık şehirlerde büyük bedel ödeyecektik - Resim : 12

Kaynak: haberet.com

DEM Parti'den Mehmetçik hakkında skandal sözler CHP'den İYİ Parti'ye bildiri tepkisi: Kim kimin yanında, nerede duruyor? İBB'nin Kadıköy'deki çalışması trafiği felç etti Türkiye'den 1 milyon dolarlık pul biber ihracatı