Son dakika! TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması

Son dakika haberleri... TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye’nin yeni bir anayasa yapma mecburiyeti vardır. 12 Eylül’ün Türkiye’ye bıraktığı en kötü miras, 82 Anayasa’sıdır. İşin sahibi olarak TBMM’nin anayasa yapma işine sahip çıkması gerekmektedir." dedi.

Son dakika! TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması

Son dakika haberleri...TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Meclis, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Sayıştay Başkanlığının 2024 yılı bütçelerinin müzakereleri başladı.

Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş liderliğinde toplandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, komisyonda, Meclis Başkanlığının 2024 bütçesinin sunumunu yaptı.

Kurtulmuş'un buradaki açıklamaları şu şekilde:

'Türkiye'nin yeni bir anayasa yapma mecburiyeti vardır. 12 Eylül'ün Türkiye'ye bıraktığı en kötü miras, 82 Anayasa'sıdır. İşin sahibi olarak TBMM'nin anayasa yapma işine sahip çıkması gerekmektedir.
TBMM Başkanlığı'na 28. Yasama Döneminde; Bin 700 kanun teklifi sunulmuştur. Genel Kurul gündemine giren 26 kanun teklifinden 9'u kanunlaşmıştır. Halihazırda 17 kanun teklifi Genel Kurul gündemindedir. Bin 691 kanun teklifi ilgili komisyonlardadır.
2024 Yılı Bütçe Teklifi 9 milyar 536 milyon 586 bin Türk Lirası olarak Komisyona sunulmuştur.'

610 kg eroin yakalandı Liderlerin köpek hediye etmesi ne anlama geliyor? Bitlis'te toprağa gömülü silah ve çokca mühimmat bulundu! Atatürk'ün fotoğrafını yakan öğrencilere gözaltı