Son Dakika: Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze övgüsü! Uluslararası toplumun liderlerinden biri

Son dakika haberleri... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze için elini taşın altına koyan uluslararası toplumun liderlerinden biri olduğunu söyledi. Putin Türkiye'yi ziyareti için ise, "Geçenlerde de planlamıştım. Türkiye'ye uçmaya hazırdım. Ancak Erdoğan'ın programı uygun değildi. Bu ziyareti gelecek yılın başında gerçekleştirmeyi kararlaştırabiliriz." dedi.

Son Dakika: Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze övgüsü! Uluslararası toplumun liderlerinden biri
  • İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış diplomasisini takdir etti.

Son Dakika: Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze övgüsü! Uluslararası toplumun liderlerinden biri - Resim : 1

ERDOĞAN'A GAZZE ÖVGÜSÜ

Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Erdoğan, Gazze’deki trajediye dikkat çeken, durumu iyileştirmek, uzun vadeli barış koşullarını yaratmak için her şeyi yapan uluslararası toplumun liderlerinden biridir"

Son Dakika: Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze övgüsü! Uluslararası toplumun liderlerinden biri - Resim : 2

  • Türkiye'nin Gazze için çalışmalarını değerlendiren Putin, "Türkiye gibi Filistin devletinin kurulmasına dair BM kararlarının uygulanmasından yanayız. Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halindeyiz. Yaklaşımlarımız çok yakın" şeklinde konuştu.

Son Dakika: Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze övgüsü! Uluslararası toplumun liderlerinden biri - Resim : 3

"TÜRKİYE'YE ZİYARET NE ZAMAN"

Türkiye ile Filistin konusunda benzer pozisyon sergilediklerini vurgulayan Putin, şunları kaydetti:

"Türkiye gibi başkent Doğu Kudüs ile Filistin devletinin kurulmasına dair BM kararlarının uygulanmasından yanayız. Bu, çok önemli. Filistin-İsrail meselesinin çözümüne ilişkin sağlam temelin oluşturulması gerekiyor. Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halindeyiz. Yaklaşımlarımız çok yakın. Erdoğan ile görüşeceğimizi umuyorum. Bunu planlıyorum. Geçenlerde de planlamıştım. Türkiye'ye uçmaya hazırdım. Ancak Erdoğan'ın programı uygun değildi. Böyle olabiliyor. Bu ziyareti gelecek yılın başında gerçekleştirmeyi kararlaştırabiliriz."

Son Dakika: Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze övgüsü! Uluslararası toplumun liderlerinden biri - Resim : 4

İDO Yunan adaları seferlerine hazırlanıyor Rize'de çay ihracatı yüzde 45 arttı Saadet Partisi'nin TBMM Grubu düştü Somali Cumhurbaşkanı: Oğlum kaçmadı, bir işi vardı