Son Dakika: Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Filistin felaketlerin pençesinde

Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail-Filistin savaşı için uluslararası örgütlerin arabulucuları devreye sokması gerektiğini söyledi. Türk Silahlı Kuvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı operasyonları desteklediğini belirten Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na da tezkere çağrısında bulundu. Türk SİHA'sı düşüren ABD'yi sert bir dille uyaran MHP lideri Bahçeli, "Yanımızda olmayı bırakın, ayağımızın altında dolanmasınlar yeter" dedi.

Son Dakika: Partisinin grup  toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Filistin felaketlerin pençesinde

Son Dakika Haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından derlenenler:

"Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Toplantımızı takip edenlere selamlarımı iletiyorum. Bir zamanlar hakimiyetimiz altındaki coğrafyalar bugün zulmün tutsaklığındadır. Bunu en ağır ödeyenler hiçbir suçu olmayan sivillerdir. Gülüp eğlenecek çocuklar vahşi saldırılara maruz kalmakta. Bu kadarı da olmaz dediğimiz ne tür trajedi varsa oluşmuştur. Mazisi on yıllara dayanan nerede haksızlık varsa oralarda şiddet vardır, çatışma vardır. Kaos sahası olan bölgeler istikrarsızlığın kaynağıdır. Kerkük'ten Kırım'a, Karabağ'dan Kıbrıs'a katılaşan ihtiraslar, ölüm ve tehlike saçmakta. Medeniyetler beşiği Orta Doğu'da Filistin bir asırdır felaketlerin pençesindedir. Osmanlı'nın zayıflaması ile alevlenen İsrail Filistin cepheleşmesi en karmaşık sorunlardan biridir. 

Son Dakika: Partisinin grup  toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Filistin felaketlerin pençesinde - Resim : 1

Ne zaman ecdadımız Filistin'den çekilmiş o zaman kriz dalga dalga büyüyerek bugünlere gelmiştir. Filistin sorunu içinden çıkılması zor girdaba sürüklenmiştir. İki devletli çözüm gerçekleşmeden kanın durması neredeyse tam bir hayaldir. Çatışmaların sebeplerini konuşmak yerine sonuçlar etrafında polemik üretmek faydasızdır. Cumartesi günü Hamas'ın İsrail'e sızması ile başlayan operasyon ve İsrail'in karşı operasyonu ile kanlı hesaplaşma savaşa dönüştü. Ortam kaygı vericidir. Üzüntümüz yüzlerce masum insanın ölmesi ve binlerce insanın yaralanmasıdır. Savunmasız insanların hedef alınması felakettir. Barış çabalarına prangadır, çözüm arayışını dinamitlemektedir. Sivil ölümlerinin hiçbir bahanesi olamaz.

Meşru hakkın savunması yapılamaz. İsrail Filistin arasındaki krize sağ duyu ile yaklaşmak, bir an evvel arabulucuları devreye sokmak uluslararası toplumun acil gündemi olmalıdır. Hamas'ın saldırı hazırlığından İsrail'in niçin haber alamadığını, siyasi kurgunun bulunup bulunmadığını, Netanyahu'nun oyunu olup olmadığını tartışan işin özünde Filistin davasını anlamayan zihniyetlerdir.

Son Dakika: Partisinin grup  toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Filistin felaketlerin pençesinde - Resim : 2

Geçmişte İsrail'in saldırılarına ses etmeyenlerin İsrail holiganı kesildi. İnsanlık dışı manzaralardan rahatsızız. İsrail yıllarca Filistinli kardeşlerimize zulmetti. Vicdansızca saldırmıştır. Dünyanın gözü önünde tarifi olmayan insanlık suçları işlendi. Uluslararası hukuk çiğnenmiştir. BM'nin 67 tarihli kararı İsrail'in 1967 Haziran ayında işgal ettiği topraklardan çekilmesini öngörmüştür ancak İsrail buna yanaşmamıştır. 

Barış için Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmelidir, BM acilen harekete geçmelidir. Çatışmaların bölgesel bir nitelik kazanmadan, küresel alana da sıçrama ihtimali de göz önüne alınarak barışın tesis edilmesi gerekmektedir.

Hiçbir kimseyi bilerek ve haksız bir şekilde incitmemek gerekir. Yapraksız kalan gövdenin kesilmesine elbet ihtiyaç yoktur. Bu işin bir de baharı vardır.

Son Dakika: Partisinin grup  toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Filistin felaketlerin pençesinde - Resim : 3

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu destanlaşmış istiklal ve istikbal sevdasının sonucudur. Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimi tarihteki Türk devletlerinin son halkasıdır. 

Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılı Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, temel ilkelere bağlı sosyal ve laik bir hukuk devletidir. Türkiye devleti bölünmez bir bütündür. Irak ve Suriye'yi parselleyen, İran'ı çevreleyen, teröristleri eğitip donatan emperyalistlerin hedefi Türkiye'dir. Terör örgütleri arasında taraf tutmak, amaçlar kapsamında teröristleri silahlandırmak bir terör yöntemidir. 

Oynanan oyunların farkındayız, teslim olmayacağız, eğilmeyeceğiz. Bölücü terör örgütü PKK'nın 1 Ekim Ankara saldırısından sonra sınır ötesine düzenlenen operasyonların arkasındayız. Hava harekatları ile petrol kuyuları ve depolama tesisleri ile hainlerin saklandığı barınaklar vurulmuştur. Kahraman TSK gecenin karanlığında Suriye'nin kuzeyini ışıl ışıl aydınlatmış, teröristlerin tepesine bombalar yağdırmıştır. Cani örgütün beli kırılmıştır. Türkiye'ye saldırmanın ödenecek bir bedeli vardır. Türkiye'nin huzurunu bozmaya kalkmanın bir sonucu olacaktır. Terör örgütleri için emniyetli bir alan kalmamıştır. Vakit terörü kaynağında kurutma vaktidir. Son terörist etkisiz hale getiriline kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz. Terörle mücadele, teröristler mücadele değildir. Bu mücadele zaman üstü yüksek akıl gerektirmektedir. 

Son Dakika: Partisinin grup  toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Filistin felaketlerin pençesinde - Resim : 4

ABD'YE SİHA TEPKİSİ

ABD bir adet SİHA'mızı düşürmüştür ve bunu kınıyorum. ABD Savunma Bakanlığı meşru müdaafa diyerek Türk SİHA'sını tehdit algıladıklarını belirtmiştir. ABD'nin Suriye'de ne işi var? Resmen ateş açılmıştır durum bu kadar berraktır. ABD PKK ile aynı delikte, aynı hedeftedir. Bu tablodan çıkan ilk netice art niyetliliktir. ABD aynısını 2 Ekim 1992'de de yapmış ve muhrip gemimize sözümona füze fırlatmıştır. 4 Temmuz 2003'te Irak Süleymaniye'de yaşanan çuval hadisesini de unutmadık, unutacak değiliz.

KILIÇDAROĞLU'NA TEZKERE ÇAĞRISI

Irak ve Suriye'ye Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gönderilmesini esas alan tezkereye de Milliyetçi Hakaret Partisi grubu olarak sonuna kadar destek olacağız ve 'evet' oyu kullanacağız. Bizim tarafımız Türkiye'dir. Bizim yerimiz milletimizin tertemiz vicdanıdır.

Gelinen bu aşamada CHP tarihi bir imtihanla karşı karşıyadır. Hayır oyu vermeye hazırlanıyorlarmış. Kılıçdaroğlu terörden rahatsızsa, çıksınlar nerede durduklarını açıklasınlar. Seçim yapmakta tereddüt geçirenler, tezkereye itiraz etmeye hazırlananlar mağlup ve mahcup edilecektir. Kılıçdaroğlu'nun görüşülecek tezkereye hayır demesi halinde milletvekili arkadaşlarıyla birlikte şehitlere ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamaları tavsiyemdir. Terör örgütleriyle can ciğer kuzu sarması olan Kılıçdaroğlu'nun zaten bizim gibi olması olacak şey değildir. O tarafını seçmiş ve zillete düşmüştür. Cumhur İttifakı'nın kaderi Türk milletinin kaderi ile bir ve aynıdır. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri gidebildiği kadar gitmeli. İster havadan ister karadan terörü sonuna kadar kazımalıdır.

Son Dakika: Partisinin grup  toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Filistin felaketlerin pençesinde - Resim : 5

Bombaların yağdığı anlarda neler oluyor? Filistinli kadın çektiği videoyla anlattı Tanju Özcan'dan CHP'deki kurultay hakkında flaş iddia İsrail ordusunun uyarısından sonra halk marketlere akın etti Kılıçdaroğlu'nun Filistin yorumuna bomba yanıt