Son Dakika: Özgür Özel'den yerel seçim aday belirleme formülü! CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adayları kim olacak?

Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı ilk konuşmada DİSK yürüyüşüne destek kararı aldıklarını açıklayarak yerel seçime ilişkin soruları yanıtladı. CHP'de olan illerde belediye başkan adaylarının anket ile belirleneceğini söyleyen Özel, diğer illerde ön seçim uygulayacaklarını açıkladı. Özel, ön seçimli aday belirleme formülünün detaylarını tek tek anlatırken ittifak olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı.

Son Dakika: Özgür Özel'den yerel seçim aday belirleme formülü! CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adayları kim olacak?

Son Dakika: 4 Kasım'da gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nda CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, partisinin grup toplantısında ilk konuşmasını yaptı.

GÖLGE KABİNE AÇIKLAMASI

  • Kemal Kılıçdaroğlu’nu selamlayarak sözlerine başlayan Özel, "Etkin ve kararlı muhalefet yapacağız. Gölge kabinesi görevlendirmesi yaptık. CHP'nin gölge kabinesinin 9'u kadın 9'u erkek" dedi.

Son Dakika: Özgür Özel'den yerel seçim aday belirleme formülü! CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adayları kim olacak? - Resim : 1

DİSK YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK KARARI

  • Barolar Birliği'nin eylemine verdikleri desteği hatırlatan Özel, "Şimdi bir başka yürüyüş var DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İstanbul'dan Ankaraya doğru yürüyor. Takip ediyoruz. Örgütlerimiz Eskişehir'de onlarla yürüyecekler. Vardıklarında ben ve grubum DİSK ile birlikte Ulus'a yürüyeceğiz, yeni yollarla tanışacaklar, yeni kulaklar işitmeye başlayacaklar. Değiştireceğiz bu ülkenin kaderini. Emek ile sermaye karşı karşıya gelmişse emeğin yanındayız" dedi.

Son Dakika: Özgür Özel'den yerel seçim aday belirleme formülü! CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adayları kim olacak? - Resim : 2

İLK ZİYARET KKTC'YE

  • İlk yurt dışı temasının KKTC olacağını açıklayan Özel, "Nereye gitmemiz gerekirse orada olacağız. En kısa sürede Azerbaycan'a da gideceğiz. Dış politikada dengeli bir siyaset izleyeceğiz. 25 Kasım'da da Bosna Hersek'e gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Özgür Özel'den yerel seçim aday belirleme formülü! CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adayları kim olacak? - Resim : 3

SORULARI YANITLADI, YEREL SEÇİM HARİTASINI PAYLAŞTI

  • Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday belirleme sürecine ilişkin yol haritasını paylaştı. Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"MEVCUT İLLERDE ANKET ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ"

  • Milletvekili seçimlerinde kayıtsız şartsız ön seçim var. Belediye seçimlerinde mevcut belediye başkanımızı anketle seçeceğiz. Halkın gönlünde ise aday yapacağız, değilse yeni aday belirleyeceğiz. Aday belirlemede en çok kullanacağımız yöntem örgüt denetiminde ön seçim olacak.

Son Dakika: Özgür Özel'den yerel seçim aday belirleme formülü! CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adayları kim olacak? - Resim : 4

BİRDEN FAZLA ADAY OLAN İLLERDE ÖN SEÇİME GİDİLECEK

  • Örgütümüz burada derse ki 'ön seçim yapmayalım tek bir aday var' o zaman aday gösteririz. Yok, 'çoklu yarış' olsun derse sandık koyacağız.
  • Ön seçim kanunda 48 gün kala adayı belirliyor. Bu kadar gün kala aday belirlemek geç olur. Ben 'örgütümüze güveneceğiz' demiştim. Öyle de yapacağım.

Son Dakika: Özgür Özel'den yerel seçim aday belirleme formülü! CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adayları kim olacak? - Resim : 5

BAHÇELİ'NİN AYM SÖZLERİ

  • Sayın Devlet Bahçeli'nin ağzından bunları duymak beni memnun etmiyor. Millet kelimesini tahrip edip zillet demek Milliyetçi bir partinin genel başkanına yakışmaz. Benzer yarışlara girebiliriz. Ben duyduğunda üzülecekleri hitaplarda bulunmayacağım.

AKŞENER İLE İTTİFAK KONUSUNU GÖRÜŞECEK Mİ?

  • Meral Akşener ile yarın görüşeceğimize dair bilgiler doğru değil. Çok güzel bir telefon konuşması yaptık ama görüşme için zaman belirlemedik.

Son Dakika: Özgür Özel'den yerel seçim aday belirleme formülü! CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adayları kim olacak? - Resim : 7

CHP YEREL SEÇİMDE İTTİFAK KURACAK MI?

  • Yerel seçimde ittifak olup olmayacağını parti içinde yapacağımız toplantılar sonrası kararlaştıracağız. Bugün il başkanlarıyla toplanacağız. Daha sonra PM (Parti Meclisi) ile toplantı yapacağız.

Son Dakika: Özgür Özel'den yerel seçim aday belirleme formülü! CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adayları kim olacak? - Resim : 8

Kaynak: haberet.com

Bakan Fidan'dan Gazze teması Bakan Tunç: Yani anayasa konusunda herkes hemfikir Irak'ın kuzeyinde 10 terörist daha etkisiz! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar