Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu "CHP başının üzerindeki görünmez yüzde 25 tavanını kırmıştır"

Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu. Oy oranlarının açıklandığı saatlerde CHP Genel Binası'nda açıklamalarda bulunan Özel, "Bugün elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur; CHP artık başının üzerindeki görünmez yüzde 25'lik tavanı söz verdiği gibi kırmıştır, tuzla buz etmiştir." dedi. Özel, konuşma yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar: 

Aday gösterilmedikleri halde partisini terk etmeyen var gücüyle partinin bayrağı dalgalansın diye emek veren aday adaylarımıza, kazansınlar ya da kazanmasınlar emek veren tüm adaylarımıza, sabah erkenden kalkıp parti binasını açanlara, direklere bayrak asanlara, broşür dağıtanlara kapı çalanlara hepsine bütün parti emekçilerine baba evinin bekçilerine teşekkür ediyorum. 

Bugün seçmenlerimiz bir karar verdiler. Bugün seçmen 22 yıllık fotoğrafı değiştirmeye ülkede yeni bir siyasi iklim için kapı aralamaya karar verdi.

İktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi. 

Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu "CHP başının üzerindeki görünmez yüzde 25 tavanını kırmıştır" - Resim : 1

Tarihi bir sonuç elde ettik. Milletimiz sadece yerel yöneticilerine değil, ülke ve belediyelerin nasıl yönetilmesi ve yönetilmemesi gerektiğine dair önemli bir karar ve mesaj vermiştir. 

Ayrımcılığa karşı çıkıyoruz. 

Birileri öyle göstermeye çalışıyor diye kimseyi gayri milli görmüyoruz. 

Ülkemizin gelecek yıllarda adaleti tanımayan siyasete geçit vermeyeceğini bugün gördük. Bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Bizim başarımız kimsenin hezimeti değildir.

Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu "CHP başının üzerindeki görünmez yüzde 25 tavanını kırmıştır" - Resim : 2

Hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. 

Özel teşekkürü, CHP'yi 2019 yılında AK Parti'den aldığı İstanbul, Ankara, Mersin, Adana gibi şehirlerimizin belediye başkanlarına özellikle teşekkür ediyorum. 

CHP iyi belediyecilik yapar, CHP temiz ve dürüst yönetim algısının yerleşmesine yaptıkları katkıyla bugünkü zaferin baş mimarlarıdır.

Zaten elimizde olup bu seçimde de kaybetmeyen yerel yöneticilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.

Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu "CHP başının üzerindeki görünmez yüzde 25 tavanını kırmıştır" - Resim : 3

Bunların dışında biz büyükşehirleri CHP'li belediyeler gibi yönetiriz şeklinde iddialar ortaya koyan bütün adaylarımıza ayrıca teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Şehirlerimiz emin ellere teslim edilmiştir.

Seçmenlerin, partimizin yaşadığı değişimi onayladıklarını ve desteklediklerini görüyorum.

Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu "CHP başının üzerindeki görünmez yüzde 25 tavanını kırmıştır" - Resim : 4

Başta sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na ve bütün delegelerine hepimiz çok şey borçluyuz.

Bu seçimler Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine yapılan büyük bir katkıdır.

Cep telefonlarımızda onlarca, zorla orada oy kullanmaya yönlendirilen silahlı kuvvetlerin görüntüleri vardır.

Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu "CHP başının üzerindeki görünmez yüzde 25 tavanını kırmıştır" - Resim : 5

Silahlı kuvvetler bundan sorumlu değildir. Silahlı kuvvetlerin bir kısım personelin bu işe alet edilmesine kim emir ve talimat verdiyse bu ülkenin toplumsal barışına çok büyük ihanet etmiştir.

Seçmenle kurduğumuz bağın, emeklilerden, gençlerden, atanamayan öğretmenlerden staj mağdurlarına korunan ilişkinin karşılık gördüğünü hep birlikte görüyoruz.

Bugün elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur; CHP artık başının üzerindeki görünmez yüzde 25'lik tavanı söz verdiği gibi kırmıştır, tuzla buz etmiştir.

Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu "CHP başının üzerindeki görünmez yüzde 25 tavanını kırmıştır" - Resim : 6

TRT'YE TEPKİ

TRT'nin bize yaptığı onca haksızlığa karşın onlara bir sürprizimiz var demiştim.

Onlara sürprizim 1977'den beri TRT ekranlarında ilk defa CHP'nin 1. parti olmasıdır. Hiçbir siyasi partiyle ittifak kurulmadığı halde alınan başarı her şeyi ortaya çıkarmıştır. 

CHP, artık tüm demokratların partisidir. CHP aynı zamanda milliyetçi demokratların, muhafazakar demokratların Kürt demokratların aynı zamanda oy verebildikleri bir partidir. 

Son Dakika: Özgür Özel açıklamalarda bulundu "CHP başının üzerindeki görünmez yüzde 25 tavanını kırmıştır" - Resim : 7

SEÇMENE 'KENDİ İÇİNİZDE SEVİNİN' ÇAĞRISI

Yeni seçmen kitlelerimizle bundan sonra kurulan yakın teması sürdürecek ve bize bildirilen sorunların temeline kadar ineceğiz. Bize oy verenler hiçbir zaman pişman olmayacaklar, hiçbir zaman hayıflanmayacaklar.

Aldığımız yükü büyük bir sorumlulukla taşıyacağız. 

Köylerde davul çalmaktan tutun havai fişek atmaya, kornalarla diğer siyasi parti seçmenlerinin evinin önünden geçmeye özellikle silahlardan, patlayıcılardan uzak durmalarını partinin genel başkanı olarak özellikle rica ediyorum.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama! "31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır" 31 Mart Yerel Seçimler Haberet Özel Yayını Cumhurbaşkanı Erdoğan Reisi ile görüştü