Naci Görür'den Malatya depremi yorumu: 6 Şubat'ı işaret etti

Son dakika haberleri... Malatya'da gerçekleşen 5,9'luk depremle ilgili açıklamada bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür "Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur" diye konuştu.

Naci Görür'den Malatya depremi yorumu: 6 Şubat'ı işaret etti
  • 6 Şubat 2023'te gerçekleşen deprem felaketini yaşayan Malatya, bugün yeniden sarsıldı.
  • Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin saat 10.46'da meydana geldiği ve merkez üssünün Malatya'nın Kale ilçesi olduğu belirtildi.
  • Sarsıntının büyüklüğü ise 5.9 olarak kaydedildi.
  • Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sabah saatlerinde Malatya'da meydana gelen ve Elazığ ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremle ilgili açıklamada bulundu.

Naci Görür'den Malatya depremi yorumu: 6 Şubat'ı işaret etti - Resim : 3

"6 ŞUBAT DEPREMİNİN ENERJİ TRANSFERİNİN BİR SONUCU"

  • Görür şunları söyledi;
"Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok."

Malatya'da 5,9'luk deprem birçok ili salladı! O anlar kamerada Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem Adil Yıldırım: Daha büyük bir kıyamet olamaz Barzani Türkiye'ye geliyor