Son Dakika: MSB'den Suriye sınırındaki son durum hakkında açıklama

Son Dakika: Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye’de Türkiye aleyhine yaşanan olaylarla ilgili ilişkin son durumu açıkladı. Açıklamada, "Şu an Suriye harekat alanlarımızda herhangi olumsuz bir durum yoktur" denilirken sosyal medyaya yansıyan eylemlerin aynı gün yapılan müdahaleyle sona erdiği, paylaşımların daha sonraki gün kasıtlı olarak yapıldığı belirtildi.

Son Dakika: MSB'den Suriye sınırındaki son durum hakkında açıklama
  • Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
  • Suriye’de Türkiye aleyhine yaşanan olaylarla ilgili sorular üzerine kaynaklar Türkiye'nin harekat alanına giren bölgede herhangi bir olumsuzluk olmadığını belirterek şunları söyledi:

"TÜRKİYE'YE YÖNELİK EYLEMLERE HİÇBİR ŞEKİLDE İZİN VERİLMEYECEKTİR"

“Suriye’de meydana gelen ve Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren bazı unsurlarca yürütülen provokatif eylemler dikkatle takip edilmiş ve edilmektedir. Bu eylemlere yönelik gerekli önlemler alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir.

"PAYLAŞIMLAR OLAYLAR KONTROL ALTINA ALINDIKTAN SONRA YAPILDI"

O gün yaşanan olaylar bittikten ve kontrol altına alındıktan sonra akşam saatlerinde sanki olaylar yeni başlamış ve devam ediyormuşçasına sosyal medyadan yoğun paylaşımlar yapılmıştır. Bunun için sosyal medya üzerinden yapılacak provokasyonlara özellikle dikkat edilmesi önem arz etmektedir. Şu an Suriye harekat alanlarımızda herhangi olumsuz bir durum yoktur.”

"TÜRKİYE, SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ İSTEMEKTEDİR"

  • Bakanlık kaynakları, Türkiye ve Suriye arasındaki son açıklamalar sonrası sahadaki son duruma ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:
  • “Türkiye, meşru müdafaa hakkı kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye’de bulunmaktadır.
  • Türkiye, Suriye’de terörün yok edilmesini ve toprak bütünlüğünün sağlanmasını, siyasi istikrarın yeniden tesisini ve Suriye halkının huzur ve güven içinde yaşamasını arzu etmektedir."

NE OLMUŞTU?

  • Suriye'nin El Bab bölgesinde bir grup gösterici Türk tırlarına taşlı sopalı saldırı düzenlemiş, bazı gruplar tırları silahla tarayıp ateşe vermişti.
  • Birçok noktada Türk bayrakları indirilirken bazı göstericiler Türk bayrağını parçalamıştı.

Kaynak: AA

Haliç Köprüsü’nde asfalt yenileme çalışması sabah trafiği kilitledi Bakan Kurum: Arı gibi çalışacağız İstanbul polisinden ''huzur'' uygulaması 'Erken seçim' yazısı