Son Dakika: MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı Kale Yerleşkesi'nde açıklamalarda bulundu. MİT'in terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık ayak takımını değil lider kadrolarını etkisiz hale getiriyorlar. Türkiye belki yarına bırakır ama asla ihaneti ve terörü yanlarına bırakmaz" dedi.

Son Dakika: MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı Kale Yerleşkesi'nde açıklamalarda bulundu.
  • İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;
  • Son 21 yıldır ülkemizin yönetim görevindeyiz. Bu süre içerisinde MİT'in nice başarılarını gördük. Devleti ve milleti için gözünü kırpmadan canından geçecek insanlarla çalıştık. Ailesinden, sevdiklerinden, sağlığından feragat ederek görev yapan MİT mensuplarını tebrik ediyorum.
  • Türkiye ekonomik, siyasi ve askeri olarak küresel rekabetin merkezinde yer alıyor. Krizler ülkemizin yakın çevresinde. Çevremiz de ateş çemberiyle kuşatılmışken devletimizi büyütmenin gayreti içindeyiz.
  • Gelinen aşamada Türkiye küresel satranç tahtasında oyun kurucu olarak konumunu günden güne pekiştirmektedir. Sahada ve masada Türkiye hayalimiz gerçeğe dönüşmektedir. Bunu sadece biz söylemiyoruz, dünyanın farklı kıtalarındaki muhataplarımız dile getiriyor. Kimi saygıdan kimi de hamasetten pek çok haber yayınlanıyor. Geçmiş ile bugünün Türkiyesini karşılaştıranlar tabloyu gayet iyi görüyor.

Son Dakika: MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu - Resim : 1

"TÜRKİYE EKSENİNİ BULDU"

  • Uzun uğraşlar sonunda ülkemiz ekseninden kaybolmamış, kendi eksenini bulmuştur bu da Türkiye eksenidir. Kim ne der? diye umursamıyoruz. Aldığımız her kararı Türkiye eksenli veriyoruz. Türkiye'nin menfaatine bir şey varsa kim ne der diye düşünmeden alıyoruz.
  • Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonlarımız bunun açık örneğidir. Irak'ın kuzeyindeki Pençe operasyonları bir örnektir. Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşması bir örnektir. Libya'nın meşru hükümetine verdiğimiz destek de öyle. Mavi vatanımızı korumak için ortaya koyduğumuz güçlü irade bir örnektir.
  • Bu başarıların tümünde başta MİT mensupları olmak üzere ordumuzun ve diğer kurumlarımızın emeği ve alın teri vardır. Sizlerin şahsında tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum.
  • Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünyada taşlar yerinden oynadık. Jeopolik daha da öne çıkmaya başladı. Güvenlik konseptlerinde de değişiklikler oldu. 5-10 yıl öncesine kadar savunma harcamalarını yük gören devletler, 1-2 sene içerisinde silahlanma hevesine girdi.

Son Dakika: MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu - Resim : 2

"PKK LİDER KADROLARI İNLERİNEN ÇIKAMAZ OLDU"

  • Ülkeler arasında imzalanan güvenlik ve askeri anlaşmaların sayısı artıyor. Türkiye bu riskleri çok erken fark ederek yatırımlarına çok erken başlayan ülkelerden biridir. Geçmişte bizi eleştirenlerin tamamı ülkemizi tebrik ediyor. İHA ve SİHA'larımız göz önünde. Bir zamanlar yüzde 80'i dışa bağımlı olan savunma sanayimiz ihracatta rekor kırıyor. İnsansız savaş uçağımız ANKA-3 ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Çarpan etkisi yapacak olan Kızılelma'nın çalışmaları devam ediyor.
  • Özellikle terör örgütlerine karşı mücadelede bunların değerini görüyoruz. İnsansız hava araçlarımızı etkin kullanan kurumların başında MİT başkanlığımız var. Suriye ve Irak'ta PKK'nın sözde lider kadrosunu inlerinden çıkamaz hale getirdik.
  • Artık istihbarat teşkilatımız bunların ayak takımlarıyla uğraşmıyor. Lider kadronun yok edilmesi için mücadele ediliyor. Bu maliyeti yüksek bir adım atalım demek, ayaktakımıyla ne işimiz var. Mücadeleyi inlerine girerek sürdüreceğiz, girmeye devam edeceğiz. Aralarında örgütün sözde yürütme konseyi başkanı, maliye sorumlusu dış bağlantı sorumluları bir tehdit olmakta çıkartıldı.
  • Şehitlerimizin hesabını teröristlerden misliyle soruyoruz. Bölücü terör örgütüyle birlikte DEAŞ'a da çok ağır darbeler indiriyoruz. Sözde liderlerden El Kureyşi MİT tarafından etkisiz hale getirdi. Türkiye belki yarına bırakır ama ihaneti ve terörü kimsenin yanına bırakmaz.
  • Türkiye Yüzyılında teröre ve teröriste kesinlikle yer olmadığının bilinmesini istiyorum. İstihbaratın bir yüzü bilgi almak ise diğer yüzü de analiz ve kıymetlendirmektir.

Son Dakika: MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu - Resim : 3

  • MİT'in terörle mücadele, dış istihbarat ve siber alanlarındaki başarıları karar almamıza güç katıyor. Bu süreç aynı zamanda kurumun insan kalitesini ve kabiliyetlerini de göstermektedir. Hükümet olarak özellikle 2010'dan itibaren teşkilatımızın insan kaynağının güçlenmesi için yoğun çaba verdik. Daha da devam edeceğiz. İlk kez rahmetli Turgut Özal'ın döneminde başlayan sivilleşmesi bizim dönemimizde devam etti. Vesayet dönemleri sadece ekonomimize, sadece demokrasimize değil devletimizin omurgasını oluşturan kurumlara da zarar vermiştir.
  • Bugün teşkilatın tehdit öncelikleri ülkemizin ve dünyanın öncelikleriyle son derece uyumludur. İnsan kaynağı havuzu da MİT'in ufkunu karşılar hale gelmiştir. Önümüzdeki dönemde kapasiteyi daha da güçlendireceğiz.
  • Asimetrik tehditlerin bu kadar arttığı ve çeşitlendiği dönemde Türkiye'nin güvenlik konseptinin aynı kalması düşünülemez. Biz de yeniliyor, güncelliyor ve tehdit sıralamasında güncellemeye gidiyoruz.
  • Son dönemde düzensiz göç, organize çeteler ve İslam düşmanlığı gibi olaylar da radarımıza girdi.
  • Gezi olaylarından 6-8 Ekim hadisesine kadar birçok olayı birlikte kaldırdık. Sosyal medya mecraları konusunda müteyakkız olmamız gerekiyor. Bu mecraların ülkemize yönelik psikolojik merkez olarak kullanılmasına göz yumamayız. Benzer acıları milletimize tekrar yaşatamayız. Türkiye'nin başta Gazze'deki katliamlar olmak üzere bölgedeki olaylara karşı dik duruşunun birilerinin hesaplarını bozduğunun farkındayız. Son dönemde ülkemize yönelik espiyonaj faaliyetlerinin yoğunlaşması sadece biridir. MİT göğsümüzü kopartan operasyonlarıyla kazın ayağının öyle olmadığını tüm dünyaya gösteriyor.

Son Dakika: MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu - Resim : 4

"İSRAİL CASUSLARINI YAKALADIĞIMIZ İÇİN ŞAŞKIN BU DAHA BAŞLANGIÇ"

  • İsrail'in ülkemizdeki casusluk ağını ortaya çıkartan teşkilatımız dünyaya bizi tehdit edenlere karşı derin bir mesajdır.
  • İsrail bunları nasıl başardınız diyerek şaşkın haldedir. Türkiye'yi tanıyacaksınız, tanımaya mahkumsunuz. Bu daha başlangıç.

KAMU GÖREVLİLERİNE TÜRKİYE MENŞEİLİ UYGULAMA TARİFESİ

  • Devlet görevlilerimize ve kurumlarımıza yönelik siber saldırıların engellenmesi noktasında MİT'in başarılarını gururla takip ediyoruz. Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kamu görevlilerimiz arasında yabancı mesajlaşma programlarının kullanımı da arttı. Söz konusu uygulamalardan resmi kurumlarımıza ait belge, not ve döküman da paylaşılıyor. Bu durumun bilgi güvenlik açısında ciddi zafiyet oluşturduğu açıktır. Avrupa ülkelerinin son dönemde bu uygulamaların kullanımı noktasında belli seviye ve görevlerdeki kamu personeline yönelik belli kısıtlamaları hayata geçirdiğini görüyoruz. Bu konuda devletimizin de harekete geçmesi gerektiğini inanıyorum. Yabancı uygulamalar yerine kendi şirketlerimiz tarafından geliştirilen Türkiye uygulamalarının kullanımının teşviki bu süreçte değerlendirilebilir. MİT Başkanlığında devletimizin bilgi güvenliğini tahkim hususunda diğer kurumlarımıza rehberlik etmesinde fayda görüyorum. Biz de takipte olacağız.

Son Dakika: MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu - Resim : 5

MİT BAŞKANI KALIN'DAN MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ DUYURUSU

  • MİT Başkanı Kalın yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin istihbarat teorisi üzerinde söz sahibi olması amacıyla Milli İstihbarat Akademisinin kuruluşunu ilan etmekten memnuniyet duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu - Resim : 6

META'ya tarihi WhatsApp cezası Bahçeli: Provokasyon arayışındaki mihraklara asla fırsat verilmeyecek Limon soslarının satışı yasaklanacak Bakan İbrahim Yumaklı'dan yapay et iddialarına yalanlama